Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Με ιδιαίτερη συμμετοχή νεολαίας η εκδήλωση του 45ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ - Οδηγητή στις Μοίρες

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 01:39

Με μεγάλη επιτυχία και μαθητικό παλμό πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στις Μοίρες στις 8 Αυγούστου, η πρώτη στάση του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στον νομό Ηρακλείου. Η πλατεία Λ. Κλάδου και φέτος αποτέλεσε σημείο αναφοράς για δεκάδες νέους της περιοχής που έδωσαν το μαχητικό παρόν, συζήτησαν και προβληματίστηκαν γύρω από την ανατρεπτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, διασκέδασαν με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει με μεράκι μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με σύνθημα «με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... θα χτίσουμε έναν κόσμο λεύτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα... τον Σοσιαλισμό»!

Η ανταπόκριση μαθητών, νεολαίας, και όχι μόνο, στο κάλεσμα της ΚΟΒ και της ΟΒ Μεσαράς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση στις συκοφαντίες και τα εμπόδια που προσπάθησαν να βάλλουν τις προηγούμενες μέρες ορισμένοι «παράγοντες» του Δήμου Φαιστού στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον Γιάννη Ζαχαριουδάκη, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Φαιστού με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ακολούθησε πολιτική ομιλία από τον Θοδωρή Βασιλάκη, στέλεχος της ΚΝΕ όπου αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του συνθήματος των φετινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή που φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια μιας μοναδικής πορείας ως το κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στη χώρα. Αναφέρθηκε επίσης και στις πρόσφατες εξελίξεις, τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που η Κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη βουλή μες τον Αύγουστο σαν τον κλέφτη τις ίδιες τις τακτικές του προκατόχου της, του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προετοιμάσει το έδαφος. Τέλος κάλεσε τους νέους και τις νέες να έρθουν σε επαφή με την οργάνωση της ΚΝΕ στις Μοίρες, να οργανωθούν και να παλέψουν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό, που σήμερα είναι και αναγκαίος και επίκαιρος και αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση για το λαό και την νεολαία αφού στον 21αιώνα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να ζήσουν η νεολαία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ξεχωριστή νότα στην βραδιά έδωσε το μαθητικό σχήμα με τους Κακουλάκη Μανώλη, Καμπουράκη Ελευθερία, Ζεινάκη Μαρία, Ζαχαριουδάκη Τζένη, Βολωνάκη Μιχαέλα αλλά και οι αδερφές Ελένη και Εύα Καμπουράκη με τις μελωδίες τους. Η εκδήλωση έκλεισε με άρωμα Κρήτης από τον μεγάλο κρητικό καλλιτέχνη Αντώνη Φραγκιαδάκη και το λαούτο του.

Οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προφεστιβαλική εκδήλωση στις Αρχάνες με αφιέρωμα στην Κουβανική Επανάσταση, αλλά και τις κεντρικές εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Ηράκλειο στις 13-14 Σεπτέμβρη στο πάρκο Κομμένο Μπεντένι, με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και συναυλίες με τους Γιώργο Μαργαρίτη, Μύρωνα Στρατή, Μιρέλα Πάχου, Μαρία Κώτη και το συγκρότημα «ΚΑΡΑΒΑΝΙ», και πολλά άλλα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)