Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Η γερμανική Bουλή ζητά να απαγορευτεί η οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι»

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 16:58

Στην έγκριση ψηφίσματος με το οποίο ζητά από την γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων, προχώρησε το κοινοβούλιο της χώρας.

Το ψήφισμα κατατέθηκε από τα δύο χριστιανική κόμματα, τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους. Όπως αναφέρει η DW, στη Γερμανία αρμόδιο για την απαγόρευση εξτρεμιστικών οργανώσεων είναι το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την αιτιολόγηση των κομμάτων το κίνημα είναι ρατσιστικό, αντισημιτικό, αντιδημοκρατικό και συνιστά απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας. «Η καταπολέμηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού, είτε είναι γερμανικής είτε ξένης προέλευσης, θα πρέπει σε μια χώρα με τη δική μας ιστορία, να ανήκει στη λογική του κράτους (raison d' état)», αναφέρει το αίτημα.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) υπολογίζει τον αριθμό των Τούρκων ακροδεξιών στη Γερμανία στα 11.000 άτομα.

Παράλληλα, στο ψήφισμα επικροτείται η απαγόρευση της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία αρχές Νοεμβρίου και εκφράζεται «η ελπίδα ότι και άλλα κράτη θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.» Σε άλλο σημείο του ψηφίσματος καλείται η γερμανική κυβέρνηση να λάβει με τους «ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της επιρροής του κινήματος Ülkücü στην Ευρώπη», να παρακολουθεί συνεχώς τη δραστηριότητά του και να το αντιμετωπίζει αποφασιστικά. Εκτός αυτού, η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδεικνύει αλληλεγγύη με άτομα και ομάδες στη Γερμανία, την Ευρώπη και την Τουρκία που βρίσκονται στο στόχαστρο των Γκρίζων Λύκων και «να παρέχει υποστήριξη με τον καλύτερο τρόπο.»

Πηγή: iefimerida.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)