Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Η χώρα πέρασε σε νέα φάση της πανδημίας

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 10:47
Φωτογραφία από Roberto Cortes από το Pixabay Φωτογραφία από Roberto Cortes από το Pixabay

Οι ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε νέα φάση της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει πλέον εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της αμερικανικής επικράτειας, προειδοποίησε την Κυριακή η ειδική και επικεφαλής της task force η οποία συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο, Ντέμπορα Μπερξ.

«Βρισκόμαστε σε νέα φάση», είπε η Μπερξ σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, «αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι διαφορετικό από ό,τι το Μάρτιο και τον Απρίλιο», σημειώνοντας ωστόσο πως τα μέτρα που εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο έχουν αρχίσει να φέρνουν αποτελέσματα.
Ο ιός, σύμφωνα με την ειδική, «έχει εξαπλωθεί σε ασυνήθιστο βαθμό. Είναι πλέον παρών τόσο σε αγροτικές, όσο και σε αστικές περιοχές», εξήγησε και προειδοποίησε πως «αυτοί που ζουν σε αγροτικές περιοχές δεν είναι προστατευμένοι» έναντι της πανδημίας.

Η εφαρμογή των συστάσεων, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση ατομικής υγιεινής, ιδίως το συχνό πλύσιμο των χεριών, καθώς και της κοινωνικής αποστασιοποίησης έχουν πλέον προσλάβει κρίσιμο χαρακτήρα, επέμεινε.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Κυριακή 47.508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 515 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Συνολικά, οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί στις ΗΠΑ ξεπερνούν τους 4,6 εκατ., ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε τους 154.834 νεκρούς στη χώρα που υφίσταται μακράν το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE/ skai.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)