Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: Στο μέγιστο ο συναγερμός στην Ιαπωνία- Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 09:12

Οι αρχές στο Τόκιο ετοιμάζονται να αυξήσουν στην τέταρτη (και υψηλότερη) κλίμακα το επίπεδο συναγερμού λόγω της αύξησης κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Ασάχι, τα κρούσματα πλησίασαν το θλιβερό ρεκόρ την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Οι μολύνσεις ξεπέρασαν τις 200 ημερησίως τις τέσσερις από τις τελευταίες έξι ημέρες και άγγιξαν το ρεκόρ των 243 κρουσμάτων την Παρασκευή.

Εξι κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα

Στην Κίνα την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν έξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού, όλα εισαγόμενα.

Τα τρία εντοπίστηκαν στη Σαγκάη και από ένα στις επαρχίες Σάνσι, Γιουνάν και τον δήμο της Τσονγκτσίνγκ. Από τα 1.988 κρούσματα αυτού του είδους, 1.902 έχουν πάρει εξιτήρια από τα νοσοκομεία ενώ 86 συνεχίζουν να νοσηλεύονται, με δύο ανθρώπους σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα κανένας θάνατος ασθενούς μεταξύ των λεγόμενων εισαγόμενων κρουσμάτων. Στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό για ένατη συνεχόμενη ημέρα, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.611 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Πηγή: iefimerida.gr 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)