Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Γερμανία: Ελεύθερος αφέθηκε Ρώσος DJ που κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κυβερνοαπάτες

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 18:42

Ο Ρώσος μουσικός και DJ Ντενίς Καζνατσέγεφ, ο οποίος συνελήφθη στο Βερολίνο ύστερα από αίτημα των HΠΑ στο πλαίσιο μιας υπόθεσης κυβερνοαπάτης εκατομμυρίων, θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ, σύμφωνα με την ατζέντη του, Ντένις Γκλιουκ.

 «Μας ενημέρωσαν σήμερα ότι η εγγύηση 20.000 ευρώ εγκρίθηκε και ο Ντενίς μπορεί να περιμένει τη δικαστική εξέλιξη στο σπίτι. Δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς ημέρα θα βγει από τη φυλακή, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει εντός της εβδομάδος», δήλωσε η ατζέντης του.

Σύμφωνα με την ίδια και με βάση τα μέτρα που αποφασίσθηκαν, ο Καζνατσέγεφ δεν μπορεί να εγκαταλείψει το Βερολίνο και θα πρέπει τρεις φορές την εβδομάδα να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα. «Η ίδια η συνεδρίαση για την έκδοσή του στις ΗΠΑ θα γίνει το Σάββατο 18 Ιουλίου και εμείς δεν θα παραδοθούμε έως ότου δεν άρουν από τον Ντενίς τις κατηγορίες και γίνει πάλι ελεύθερος άνθρωπος», δήλωσε η Γκλιουκ.

Νωρίτερα, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μην επιτραπεί η έκδοση του Καζνατσέγεφ στις ΗΠΑ. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι στο Βερολίνο θα «επικρατήσει η κοινή λογική» και «δεν θα ικανοποιήσουν το αίτημα της Ουάσιγκτον, η οποία εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί συστηματικά την εξω-εδαφική ερμηνεία των κανόνων δικαίου» για τη δίωξη Ρώσων πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: iefimerida.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)