Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020

21 οι νεκροί στην Ιταλία

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 22:03
Φωτογραφία από Pete Linforth από το Pixabay Φωτογραφία από Pete Linforth από το Pixabay

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, με νέες δηλώσεις του, προειδοποίησε ότι στην πόλη του Λόντι, υπάρχει μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όπως τόνισε, οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων είναι πλήρεις, και οι γιατροί βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Δυσκολίες οι οποίες προστίθενται στην καταγγελία των γιατρών και νοσοκόμων που βρίσκονται στην λεγόμενη «κόκκινη ζώνη», πάντα στην Λομβαρδία. Οι περισσότεροι νοσοκόμοι και θεράποντες ιατροί που της περιοχής έχουν μπει σε καραντίνα και δεν έχουν αντικατασταθεί.

Στο μεταξύ και όπως έκανε γνωστό το Αθηναϊκό Πρακτορείο η ιταλική Πολιτική Προστασία έκανε γνωστό ότι τα κρούσματα του κορονοϊού, σε όλη την χώρα, είναι, πλέον, 800. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 21.

 Σε μια περίπου ώρα, τέλος, αρχίζει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. Τα μέλη της ιταλικής κυβέρνησης θα πρέπει να συζητηθούν μέτρα προς στήριξη των 50.000 κατοίκων που βρίσκονται στην απομονωμένη, κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας. Μια πρώτη, έμμεση βοήθεια, θα προβλέπει το «πάγωμα» των λογαριασμών ηλεκτρικού, τηλεφώνου και φυσικού αερίου, για το επόμενο εξάμηνο.

Τρομάζουν οι πληροφορίες από το Ιράν
Τουλάχιστον 210 άνθρωποι πέθαναν από τον κορονοϊό στο Ιράν, σε διάφορες πόλεις της χώρας, έως χθες το βράδυ, μετέδωσε το BBC Persian, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Νωρίτερα σήμερα, ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας του Ιράν είχε πει ότι μέχρι στιγμής 34 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19 και 388 έχουν μολυνθεί.

 

Πηγη newsbeast.gr 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)