Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Τοξικό νέφος πάνω από το Νέο Δελχί - Κλειστά τα σχολεία

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 17:45

Το μέτρο της εναλλάξ εισόδου οχημάτων στο Νέο Δελχί εφαρμόζει πλέον η Ινδία, καθώς αναζητεί λύσεις στα επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Από σήμερα έως τις 15 Νοεμβρίου τα αυτοκίνητα με μονό ή ζυγό λήγοντα στην πινακίδα θα μπαίνουν εναλλάξ στους δρόμους της πόλης, σύστημα που είχε εφαρμοστεί και το 2016 και το 2017, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν ήταν και αποτελεσματικό. Πάντως οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 56 δολαρίων- διπλάσιο από την προηγούμενη φορά που τέθηκε σε ισχύ το μέτρο.

Εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, τα ταξί, τα δίτροχα και τα οχήματα με γυναίκες μόνες.

Τα μικροσωματίδια PM2.5 έχουν μακράν ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο στην πρωτεύουσα της Ινδίας και η κακή ποιότητα του αέρα εκθέτει εκατομμύρια ανθρώπους στον κίνδυνο ασθενειών του αναπνευστικού.

Οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν κάθε είδους σωματική δραστηριότητα. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά έως αύριο, αλλά αναμένεται να αποφασιστεί παράταση του «λουκέτου» έως την Παρασκευή, καθώς η πόλη πνίγεται σε ένα σύννεφο τοξικού νέφους.

Σύμφωνα με ειδικούς, το καυσαέριο των αυτοκινήτων είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που έχουν μετατρέψει την πόλη σε «θάλαμο αερίων». Βασικό ρόλο παίζουν οι φωτιές στα χωράφια, που μπαίνουν αυτή την εποχή για να καθαριστούν οι εκτάσεις.

newsbeast.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)