Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020

Βρήκε μέσα στα μαξιλάρια του καναπέ που αγόρασε ένα vintage Rolex μεγάλης αξίας

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 17:55

Μία γυναίκα στον Καναδά αγόρασε έναν καναπέ από κατάστημα μεταχειρισμένων επίπλων έναντι 25 δολαρίων και μέσα στα μαξιλάρια βρήκε ένα vintage Rolex ρολόι αξίας... 250.000 δολαρίων!

Την απίστευτη ιστορία, που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποκάλυψε ο Πολ Αλτιέρι, ιδιοκτήτης της εταιρείας αγοράς και μεταπώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας, Bob’s Watches.

Το ρολόι είναι το εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο Rolex Daytona 6241 «Paul Newman», το οποίο, όπως εξήγησε ο Πολ Αλτιέρι, είναι βασιλιάς στον κόσμο των vintage ρολογιών.

Η γυναίκα (που δεν είχε τρόπο να εντοπίσει τον προηγούμενο ιδιοκτήτη), κατάλαβε ότι το ρολόι ήταν μεγάλης αξίας - αν και δεν γνώριζε πόσο πολύτιμο είναι - και ήρθε σε επαφή με την Bob’s Watches για να το πουλήσει.

Δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να χαθεί το ρολόι μέσω ταχυδρομείου, ούτε είχε τα χρήματα να πληρώσει για να ταξιδέψει η ίδια στην Καλιφόρνια, όπου εδρεύει η εταιρεία, έτσι ο Πολ Αλτιέρι έστειλε έναν εμπειρογνώμονα για vintage Rolex ρολόγια στον Καναδά. Ο εμπειρογνώμονας επιβεβαίωσε ότι το ρολόι είναι γνήσιο και εκτίμησε ότι η αξία του φθάνει τα 250.000 δολάρια.

Η γυναίκα πούλησε το ρολόι και όταν ρωτήθηκε που θα ξοδέψει τα χρήματα, δήλωσε ότι σχεδιάζει να «αγοράσει ένα σπίτι και να κάνει πλαστική στήθους».

Λιγότερα από 3.000 μοντέλα 6241 παράχθηκαν σε μια τριετία μεταξύ 1966 και 1969 και λιγότερα ήταν τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν φέροντας την ονομασία Paul Newman από τον ηθοποιό του Χόλιγουντ, ο οποίος έτρεχε επίσης σε αγώνες αυτοκινήτου.

Ένα ίδιο Rolex που ανήκε στον Πολ Νιούμαν, πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, 17,8 εκατομμύρια δολάρια το 2017 σε δημοπρασία.

newsbeast.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ