Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020
Prismasport

Prismasport

Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών επιχειρεί η θυγατρική της εταιρείας Unilever στη Νέα Ζηλανδία χωρίς μείωση μισθών. Υιοθετεί, έτσι, σχετική πρόταση της νεοζηλανδικής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας που επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι 81 εργαζόμενοί της θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, που ξεκινά εντός του μήνα και θα διαρκέσει ένα χρόνο. Βάσει των αποτελεσμάτων στη Νέα Ζηλανδία, η εβδομάδα των τεσσάρων εργάσιμων ημερών ενδέχεται να υιοθετηθεί και σε άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Unilever.

«Στόχος μας είναι να μετρήσουμε τις επιδόσεις στην παραγωγή όχι στον χρόνο. Πιστεύουμε ότι ο παλιός τρόπος εργασίας έχει ξεπεραστεί», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Unilever Νέας Ζηλανδίας, Νικ Μπανγκς.

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντερν είχε από τον Μάιο παρουσιάσει την ιδέα της εβδομάδας των τεσσάρων εργάσιμων ημερών ως τρόπο ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας. Τότε η Αρντερν είχε ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να έχουν καινοτόμους ιδέες, που να ενισχύουν την ευελιξία.

Ο Μπανγκς εξήγησε ότι υπάρχει ήδη μια τάση υπέρ μιας εργάσιμης εβδομάδας μικρότερης διάρκειας, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει εντελώς την κουλτούρα της εργασίας στο γραφείο. Η εταιρεία ελπίζει πως θα αυξηθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων της εάν τους επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία. Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος θα αναλυθούν από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.
Δεν είναι πρώτη φορά που εφαρμόζεται η καινοτόμος ιδέα στη χώρα. Εχει προηγηθεί από το 2018 η εταιρεία Perpetual Guardian, που επέτρεψε στους υπαλλήλους της να εργάζονται μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα χωρίς να μειωθεί ο μισθός τους. Εκρινε μάλιστα το πείραμα τόσο εξαιρετικά επιτυχές ώστε εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιφέρει μόνιμη ανατροπή στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η παραγωγικότητα εκτινάχθηκε στα ύψη μεταξύ των 240 υπαλλήλων της, οι οποίοι ερωτώμενοι σχετικά από δημοσιογράφους δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Οπως εξήγησαν, είχαν τη δυνατότητα να περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους, να ασκούνται, να μαγειρεύουν και να κάνουν κηπουρική.

Το πείραμα, η μείωση δηλαδή της εργάσιμης εβδομάδας σε 32 ώρες εργασίας από 40 που ήταν πριν, διήρκεσε όλον τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018. Η εταιρεία προσέλαβε τότε δύο ερευνητές στους οποίους ανέθεσε την παρακολούθηση του προγράμματος και τον αντίκτυπό του στο προσωπικό της. Σύμφωνα με τον Τζαρντ Χάαρ, καθηγητή ανθρώπινων πόρων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Οκλαντ, οι υπάλληλοι της εταιρείας ανέφεραν σε ποσοστό 24% βελτίωση στη σχέση εργασίας και προσωπικής ζωής, και προπαντός επέστρεφαν στην εργασία με περισσότερη ενέργεια και δύναμη μετά τις ημέρες ανάπαυσης. Οπως τονίζει, «οι επόπτες του προγράμματος διαπίστωσαν πως οι υπάλληλοι της εταιρείας ήταν πιο δημιουργικοί, είχαν οξύτερη προσοχή, προσέρχονταν στη δουλειά εγκαίρως και δεν επιδίωκαν ούτε να φύγουν νωρίτερα ούτε να κάνουν διάλειμμα».

Το σημαντικότερο πόρισμα εκείνου του αρχικού προγράμματος ήταν, όμως, πως η συνολική επαγγελματική απόδοσή τους δεν άλλαξε στο ελάχιστο όταν εργάζονταν τέσσερις ημέρες αντί για πέντε. Ερωτώμενοι, άλλωστε, οι υπάλληλοι δήλωσαν πως έβρισκαν τρόπους για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους όσες ώρες βρίσκονται στο γραφείο τους. Οπως τονίζει ο κ. Χάαρ, «εξακρίβωσαν πού σπαταλούσαν χρόνο και άρχισαν να εργάζονται πιο έξυπνα, όχι απαραιτήτως πιο σκληρά».

Ανάλογα πειράματα, άλλοτε με τη μείωση των εργάσιμων ημερών και άλλοτε με τη μείωση των ωρών εργασίας, έχουν δοκιμαστεί σε άλλες χώρες. Πάντα κίνητρο και κεντρική ιδέα των προγραμμάτων ήταν η προσδοκία για αναβάθμιση της παραγωγικότητας των εργαζομένων με τη μείωση του χρόνου που περνούν στον χώρο εργασίας. Στη Σουηδία, για παράδειγμα, στην πόλη Γκότενμπεργκ, το σχετικό πείραμα περιόριζε την εργάσιμη ημέρα σε έξι ώρες και οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν πως οι υπάλληλοι διεκπεραίωναν τον ίδιο όγκο εργασίας ή ακόμη και περισσότερο. Στη Γαλλία, όμως, το 2000 όταν τέθηκε σε εφαρμογή η εβδομάδα εργασίας των 35 ωρών, οι εργοδότες άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι μειώθηκε η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους και αυξανόταν το κόστος των προσλήψεων.
kathimerini.gr

Την ελπίδα του ότι η SL2 θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του μήνα αλλά και πολλά ανοιχτά ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους τα πράγματα έφτασαν μέχρι εδώ εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χανιά Αντώνης Ροκάκης στους Μάνο Σπυριδάκη και Κώστα Νίτσε στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση του Q TV.

Δείτε το video

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία του ρέφερι Καραντώνη διατηρεί η ΑΕΛ από το παιχνίδι της με τον Αρη και ο Αλέξης Κούγιας με δήλωσή του ζήτησε από τον Θοδωρή Καρυπίδη, ισχυρό άνδρα των «κίτρινων», να πει δημόσια τι μετέφερε στον ίδιο για τον συγκεκριμένο διαιτητή, σε μεταξύ τους συνομιλία. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 

"Δεν ήθελα να μιλήσω με ονοματεπώνυμα και να δημοσιοποιήσω γιατί εξέφρασα την ανησυχία μου, όταν άκουσα ότι διαιτητής του αγώνα μας με τον Άρη θα είναι ο Καραντώνης και στο VAR ο Κοτσάνης, αλλά, μετά από αυτά που ζήσαμε σήμερα στο Αλκαζάρ, είμαι υποχρεωμένος να το κάνω.

Ζητάω από τον Θόδωρο Καρυπίδη να βγει δημόσια και να πει τι μου είπε στο βενζινάδικο στη BP στην Βουλιαγμένη, που βάζουμε βενζίνη και πλένουμε τα αυτοκίνητα μας, για τη σχέση του και σε προσωπικό επίπεδο και σε ποδοσφαιρικό με τον Καραντώνη.

Τον προκαλώ να βγει και να το πει σαν άντρας που φοράει παντελόνια.

Τον προκαλώ επίσης να βγει και να πει δημοσίως τι μου είπε στο τηλέφωνο που με πήρε αμέσως μετά από τη δημόσια τοποθέτηση μου, για να με καθησυχάσει και να με διαβεβαιώσει ότι ο Καραντώνης θα παίξει 50-50.

Ζητάω τώρα από τον Καραντώνη να βγει και να πει δημοσίως τι σχέση έχει με τον Καρυπίδη.

Ρωτάω τον Καραντώνη και τον βοηθό του τον Στεφανή που είναι στα 10 μέτρα, αν δεν είναι πέναλτι του Πλατέλλα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, είναι φάουλ έξω από την περιοχή;

Γιατί ο ένας δεν το σφυρίζει και ο άλλος δεν το υποδεικνύει;

Ρωτάω τον Καραντώνη και τον Στεφανή τον βοηθό του, πριν από το κόρνερ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ, πόσες φορές με το χέρι πήρε την μπάλα ο παίκτης του Άρη;

Πως είναι δυνατόν να το δει όλο το γήπεδο από απόσταση 100 μέτρων και να μην το βλέπει ο Καραντώνης στα 10 μέτρα και ο Στεφανής στα 20 μέτρα;

Μήπως ανησύχησαν ότι θα ισοφαρίσουμε, γιατί στις αμέσως προηγούμενες 2 φάσεις ο Σιαμπάνης, που έκανε περιπάτους στην περιοχή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, απέκρουσε εκπληκτικά το τετ α τετ με τον Ντουρμισάι και το σουτ του Στελιάνο;

Ρωτάω τον Καραντώνη, αυτόν τον εντιμότατο διαιτητή, γιατί για τις ίδιες φάσεις έδινε κίτρινες κάρτες στους παίκτες μας, ενώ δεν έδινε καθόλου κάρτες για τις ίδιες φάσεις και τα ίδια φάουλ στους παίκτες του Άρη;

Ρωτάω τον εντιμότατο Καραντώνη και Μαλούτα, γιατί απέβαλαν εμένα και τον συνεργάτη μας Λαζάρου από τον πάγκο και δεν απέβαλαν από το πρώτο ημίχρονο τον προκλητικό τον χοντρούλη τον Νιαρχάκο, τον γνωστό σε εμένα από τον Εθνικό Αστέρα της Καισαριανής, τότε που το κάθε παιχνίδι ήταν στημένο, αλλά και αυτό το μπραβάκι που έβριζε χυδαία μπροστά στα μάτια του Μαλούτα;

Ρε Καραντώνη, μετά τα όσα μου έχει πει για την προσωπική σας σχέση ο Καρυπίδης, έπρεπε μόνος σου να δηλώνεις ότι δεν πρέπει να σε βάζουν σε παιχνίδια του Άρη.

Έτσι κάνουν οι έντιμοι άνθρωποι.

Όσον αφορά γενικότερα το συνεργείο θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι μπορεί σήμερα να χαμογελούν, αλλά τόσο εγώ προσωπικά όσο και η ομάδα μου είμαστε άτρωτοι.

Δυστυχώς σήμερα παίζαμε με μισή ομάδα και είναι αδύνατον να αναπληρώνεις παίκτες σαν τον Μιλοσάβλιεβιτς, τον Μιχαήλ, τον Νικολιά και τον προερχόμενο από covid και ελαφρύ τραυματισμό Πινακά.

Κάποιοι ξένοι παίκτες, οι οποίοι μάλιστα σήμερα καλοπληρώθηκαν πριν τον αγώνα, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες και οι οποίοι ήταν επιλογές του κ. Γρηγορίου την περίοδο του Ιανουαρίου, σήμερα φόρεσαν για τελευταία φορά τη δοξασμένη φανέλα της ΑΕΛ μας.

Ελπίζω ο κ. Κλάτενμπεργκ να είδε το παιχνίδι."

Μετά από αρκετό καιρό ο Δημήτρης Μάνος βρήκε δίχτυα όχι μία, αλλά δύο φορές και έβαλε τις βάσεις για τη σημαντική νίκη του Άρη επί της ΑΕΛ (0-3).

«Πέτυχα δύο γκολ, βοήθησα την ομάδα! Επιτέλους πέτυχα αυτό που ήθελα. Είχα πει ότι δεν το κυνηγούσα, αλλά ήθελα να έρθει. Μου το έφερε διπλό ο Θεός! Εγώ θέλω να βοηθάω την ομάδα, να δίνω το 100% για να κερδίζει η ομάδα», τόνισε ο φορ του Άρη στη Nova.

Για το μεγάλο διάστημα αφλογιστίας που πέρασε, είπε: «Είχα ένα τραυματισμό στο ματς με το Βόλο, είχα μείνει λίγο πίσω, δεν μπορούσα να βρω δίχτυα, αλλά τουλάχιστον έδινα πάντα το 100% για την ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το γκολ αν είναι να έρθει, θα έρθει. Εννοείται ότι ο επιθετικός θέλει το γκολ για τη ψυχολογία, ευελπιστώ να έχω και συνέχεια».

Σχετικά με τα τρία γκολ που σημείωσε η ομάδα του; «Δεν πετυχαίναμε τόσο εύκολο γκολ παρότι κάναμε ευκαιρίες. Πετύχαμε τρία εύκολα γκολ, πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε, έχουμε δύσκολο αγώνα», σχολίασε.

Τέλος, για την επιστροφή του Άρη στην κορυφή, έστω και με παραπάνω ματς από τον Ολυμπιακό, είπε: «Κορυφή… εννοείται! Θέλουμε να είμαστε στην κορυφή, είναι πρόκληση αν είσαι εκεί».

Πηγή: sport-fm.gr 

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 20:16

Στο όριο των καρτών Ουές και Σακόρ

Πέρα από τους πολλούς τραυματισμούς ο ΟΦΗ καλείται να διαχειριστεί με σωστό τρόπο και ένα άλλο σημαντικό θέμα που αποτελεί κομμάτι της διαχείρισης του ρόστερ. 

Και αυτό δεν είναι άλλο από το μέτωπο των τιμωριών από τις κίτρινες κάρτες. Ήδη ο Μεγιαδο θα λείψει από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και την επόμενη αγωνιστική όπου ο Νέιρα που έχει συμπληρώσει και αυτός 4 κίτρινες κάρτες θα απουσιάσει από το ματς του Αλκαζάρ. 

Στο όριο των καρτών βρίσκονται όμως και άλλοι δύο παίκτες του ΟΦΗ που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα και ο λόγος γίνεται για τους Σακόρ και Ουές που έχουν φτάσει ήδη τις τρεις κίτρινες κάρτες και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα επόμενα παιχνίδια. 

Εντολή στο νομικό τμήμα της ΠΑΕ Βόλος να καταθέσει αγωγή εναντίον των διαιτητών του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης για διαφυγόντα κέρδη, με τον ισχυρισμό της αλλοίωσης αποτελέσματος, έδωσαν οι διοικούντες την ομάδα της Μαγνησίας!

Συγκεκριμένα, ο Βόλος βάλλει εναντίον του Αριστομένη Κουτσιαύτη, όπως και του διαιτητή VAR, Κωνσταντίνου Κοτσάνη, για μια φάση στην οποία ζήτησε πέναλτι, με το ματς να είναι ακόμα 0-0...

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, εξέφρασε την ίδια άποψη κατά την καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων.

Πηγή: sport-fm.gr 

Η πράξη του Μέσι παγκοσμίως προκάλεσε έντονη συγκίνηση.

Ήταν ένα ξεχωριστός τρόπος να τιμήσει τον Μαραντόνα μετά τον πρόσφατο χαμό του. Ο διαιτητής της αναμέτρησης όπως λέει το γράμμα του νόμου τιμώρησε τη κίνηση αυτή με κίτρινη κάρτα. Κάτι το οποίο αποδέχτηκε ο Αργεντινός σούπερ σταρ.

Η υπόθεση ωστόσο πέρασε και από τους διοργανωτές, με το αρμόδιο όργανο να τιμωρεί με πρόστιμο τον Μέσι για την χρησιμοποίηση άλλης φανέλας. Όπως αναφέρουν καταλανικά ΜΜΕ η Μπαρτσελόνα σκέφτεται να ασκήσει έφεση ζητώντας την παράλειψη του αδικήματος. Η τιμωρία ωστόσο αναμένεται να παραμείνει με τον Αργεντινό να καλείται να καλύψει το ποσό. Σίγουρα το κόστος είναι μηδαμινό, ωστόσο συμβολικά η Μπαρτσελόνα δε θέλει να γίνει πράξη.

Ο Λιονέλ Μέσι τίμησε με τον πιο όμορφο τρόπο την μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ενός ανθρώπου που στιγμάτισε το ίδιο το ποδόσφαιρο. Η Μπαρτσελόνα ήταν η τυχερή που έζησε το ταλέντο του Ντιεγκίτο από κοντά. Είναι όμως ακόμη πιο ευγνώμων που το ποδοσφαιρικό του παιδί, ο Λιονέλ Μέσι μεγαλουργεί στον σύλλογο από το ξεκίνημα της καριέρας του.

Πηγή: sportsking.gr

Παρά το γεγονός ότι η προσφυγή του Ματίας Βερόν κατά της ΠΑΕ ΟΦΗ για παλιές οφειλες απορρίφθηκε ο παλαίμαχος Αργεντινός ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ ζήτησε μέσω του δικηγόρου του κ. Παναγόπουλου την αναψηλάφηση της υπόθεσης του από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. 

Η υπόθεση του Βερόν θα εξεταστεί εκ νέου αύριο στις 3 το μεσημέρι όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΕΠΟ με τις πιθανότητες αλλαγής της αποφάσεως να είναι ελάχιστες παρά το γεγονός ότι πρόσθετη παρέμβαση θα κάνει ο ΠΣΑΠ υπέρ του Βερόν και κατά της ΠΑΕ ΟΦΗ . 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ αναφέρει: 

"Αίτηση αναψηλάφησης του επαγγελματία ποδοσφαιριστή κατά MATIAS RICARDO VERON κατά 1) της – ΠΑΕ ΟΦΗ 1925και 2) της υπ. αριθμ. 130/2020 απόφασης του ΔΔΠ. 4.Πρόσθετη παρέμβαση του σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ» (Π.Σ.Α.Π.) ΥΠΕΡ του MATIAS RICARDO VEROΝ, επαγγελματία ποδοσφαιριστή και ΚΑΤΑ 1) της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΟΦΗ 1925» και 2) της υπ΄αριθμ. 130/2020 απόφασης του ΔΔΠ" 

Επιστροφή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για τον Άρη, που μετά το πέρασμά του από το Αλκαζάρ… έπιασε στους 22 βαθμούς τον Ολυμπιακό!

Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης μετά την ήττα τους από τον Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης»… έπεσαν από το βαθμολογικό ρετιρέ, αλλά αυτό συνέβη μόνο για μερικά 24ωρα. Το εξ αναβολής ματς με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, έδωσε την ευκαιρία στον Άρη να βρεθεί ξανά ψηλά αφού με το «τρίποντο» που κατέκτησε είναι ξανά χέρι-χέρι με τον Ολυμπιακό, έχοντας πάντως έναν αγώνα περισσότερο από τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 22 (8)

2. Αρης 22 (9)

3. ΠΑΟΚ 21 (9)

4. ΑΕΚ 19 (8)

5. Ατρόμητος 13 (9)

6. Βόλος 12 (8)

7. Αστέρας 12 (9)

8. Παναθηναϊκός 12 (10)

9. ΟΦΗ 12 (10)

10. ΠΑΣ Γιάννινα Car.gr 9 (10)

11. Α.Ε.Λ. 6 (9)

12. Απόλλων 5 (8)

13. Παναιτωλικός 4 (10)

14. Λαμία 2 (8)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - 11η

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Ατρόμητος - Άρης (17.15μμ)

Ολυμπιακός - Βόλος (19.30μμ)

Κυριακη 6 Δεκεμβρίου

ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης (15.00μμ)

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης (17.15μμ)

ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία (17.15μμ)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (19.30μμ)

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Παναιτωλικός - ΑΕΛ (19.30μμ)

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για τον Άρη, που επικράτησε 3-0 της Λάρισας στο «Αλκαζάρ» και απέδειξε ότι φέτος είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα!

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «κιτρίνων» ο Μάνος, ο οποίος σκόραρε δύο φορές (18’, 73’), με τον Σίλβα να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα στο 96’.

Στους 22 βαθμούς ανέβηκαν οι Θεσσαλονικείς, που «έπιασαν» τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι «βυσσινί» παραμένουν στα χαμηλά στρώματα, ενώ υπέστησαν την 5η ήττα τους στις 9 πρώτες αγωνιστικές (1-3-5).

ΑΕΛ (Γ. Τάτσης): Ναγκί, Ηλιάδης (53’ Γκαζάλ), Σπαρβ (80’ Γλύνος), Στελιάνο, Ντουρμισάι, Πλατέλλας (53’ Πινακάς), Μούζεκ, Ζίζιτς, Μπέρτος, Κρούγιτς, Κωστή (53’ Τόρζε)

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Γκάνεα, Ροζ, Δεληζήσης, Σάκιτς, Σάσα (69’ Κάτσε), Ματίγια, Γκάμα (77’ Μαντσίνι), Ματέο Γκαρσία (90’ Μπαγκαλιάνης), Μπερτόγλιο (69’ Σίλβα), Μάνος (77’ Λόπεθ)

Πηγή: sport-fm.gr 

 

Σελίδα 1 από 1182

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search