Σάββατο, 04 Απριλίου 2020
Νίκος Πατελάρος

Νίκος Πατελάρος

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 12:39

Πένθος στην οικογένεια του ΟΦΗ

Πένθος στην οικογένεια του ΟΦΗ.

Τον χαμό του πατέρα του θρηνεί εδώ και λίγες ώρες ο ποδοφαιριστής της Κ17 του ΟΦΗ, Γιώργος Σημαιάκης.

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΟΦΗ, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στον Γιώργο Σημαιάκη..

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον ποδοσφαιριστή της Κ17, Γιώργο Σημαιάκη, για την απώλεια του πατέρα του. 

Γιώργο, η οικογένεια του ΟΦΗ είναι δίπλα σου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.»

Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης γνωστοποίησε την ίδρυση σχολή προπονητών στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, με το Ηράκλειο να περιλαμβλανεται μέσα σε αυτές.

Ο ΣΕΠΚ ανακοινώνει την Ίδρυση Σχολής Προπονητών Γ' Κατηγορίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 880/17-3-2020).

Δεδομένων των ιδιαίτερων και δύσκολων συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα μας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. 

Παρόλα αυτά σας ενημερώνουμε για τις προϋποθέσεις και τα έγγραφα που απαιτούνται ώστε οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν στη συγκέντρωσή τους όσον αυτό είναι εφικτό και να προβούν στη σχετική προετοιμασία των δικαιολογητικών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι γενικές προϋποθέσεις συμμετοχής στη σχολή προπονητών είναι:

 1. Να είναι υγιής και αρτιμελής σε βαθμό που δεν δημιουργεί πρόβλημα στη διδασκαλία του αθλήματος.
  2. Να έχει ηλικία μεγαλύτερη των 21 ετών.
  3. Να έχει ενεργό συμμετοχή ως αθλητής Καλαθοσφαίρισης (με δελτίο αθλητή και συμμετοχή σε επίσημους αγώνες ενταγμένους στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας ή της Ένωσης με βάση φύλλα αγώνων ή πινάκια αγώνων), σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία οποιασδήποτε κατηγορίας για τουλάχιστον πέντε (5) έτη, την οποία βεβαιώνει η Ομοσπονδία ή η Ένωση. Ειδικά, οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ απαιτείται να έχουν ενεργό συμμετοχή ως αθλητές (με δελτίο αθλητή και συμμετοχή σε επίσημους αγώνες ενταγμένους στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας ή της ένωσης με βάση φύλλα αγώνων ή πινάκια αγώνων), σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία οποιασδήποτε κατηγορίας για τουλάχιστον δύο (2) έτη, την οποία βεβαιώνει η Ομοσπονδία ή η Ένωση, ενώ για αποφοίτους ΙΕΚ προπονητής αθλήματος απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερα (4) έτη.
  4. Απολυτήριο Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής.

Στη σχολή δεν γίνονται δεκτοί οι υποψήφιοι στο πρόσωπο των οποίων συντρέχουν τα κωλύματα που προβλέπονται από το άρθρο 3 του ν.2725/1999 όπως ισχύει σήμερα.

Ο έλεγχος των προβλεπόμενων δικαιολογητικών γίνεται από την επιτροπή διοίκησης, τον διευθυντή και τους γραμματείς πριν από την έναρξη λειτουργίας της σχολής.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτοί να παρακολουθήσουν τη σχολή όσοι δεν πληρούν τις αναφερόμενες στην παρούσα απόφαση προϋποθέσεις.

Δεν επιτρέπεται σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στη σχολή προπονητών, υποψηφίου του οποίου ο έλεγχος του φακέλου των δικαιολογητικών δεν έχει ολοκληρωθεί ή είναι υπό αίρεση. Δεν επιτρέπεται η προσκόμιση βεβαιώσεων και κάθε είδους δικαιολογητικών μετά τη λήξη της προθεσμίας (η οποία ως προαναφέρθηκε θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο) και για οποιοδήποτε λόγο.


Δικαιολογητικά συμμετοχής:

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση ενδιαφερόμενου
  2. Ιατρική βεβαίωση υγείας και αρτιμέλειας.
  3. Απολυτήριο εξατάξιου Γυμνασίου ή Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής (με βάση τα όσα προβλέπονται από το Υπουργείο Παιδείας - βεβαίωση περί ισοτιμίας).
  4. Υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 ν. 1599/1986) "περί μη άσκησης ποινικής δίωξης και περί μη παραπομπής σε ποινική δίκη".
  5. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις) ή διαβατηρίου.
  6. Άλλα δικαιολογητικά που προβλέπονται στις προϋποθέσεις συμμετοχής - γενικά και ειδικά προσόντα συμμετοχής:
  - Βεβαίωση αθλητικής εμπειρίας από την Ομοσπονδία.
  7. Για πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ απαιτούνται:
  - Πτυχίο
  - Αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και αναλυτική βαθμολογία
  8. Για αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ απαιτούνται:
  - Πτυχίο
  - Αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και αναλυτική βαθμολογία (για την περίπτωση "μεταφοράς" μαθημάτων)

(Σημείωση: Για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν απαιτείται η προσκόμιση απολυτήριου λυκείου)

Το Τμήμα Επαγγελμάτων Αθλητισμού και Σχολών Προπονητών της Γ.Γ.Α θα αναζητήσει αυτεπάγγελτα την ποινική κατάσταση του υποψηφίου από την αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Η αίτηση με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά (γίνονται δεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα), κατατίθενται τουλάχιστον σαράντα (40) ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης της σχολής, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού - Ανδρέα Παπανδρέου 37, ΤΚ 15180, Μαρούσι.

 

Η διοίκηση των Νέων Ηροδότου με ανακοίνωση της ενημέρωσε πως η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που δεν πραγματοποιήθηκε στις 31/3 λόγω των μέτρων για την δημόσια υγεία, θα πραγματοποιηθεί έχοντας νέα παράταση στις 30/6.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΔΣ των Νέων Ηροδότου ενημερώνει ότι δεν πραγματοποιήθηκε στις 31/3 όπως ήταν προγραμματισμένη λόγω των αναγκαστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την προστασία της δημοσίας υγείας από την πανδημία του κορωνοιου. Ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η ημερομηνία θα παραταθεί και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την 30/6/2020 ημέρα Τρίτη στα γραφεία του συλλόγου»

Στην εκπόμπή των Βάιου Τσούτσικά και Βασίλη Βέργη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 βρέθηκε καλεσμένος ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, όπου μίλησε για το άριστο κλίμα που υπήρχε ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων της Super League κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βάιο Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη:

Για την κατάσταση που επικρατεί: «Χρειάζεται ψυχραιμία. Όλα αυτά που ζούμε είναι συγκλονιστικά. Καθημερινά βλέπεις κόσμο να πεθαίνει, οι οικογένειές τους δεν μπορούν να είναι δίπλα τους και καθημερινά ανακοινώνονται τα νούμερα. Πίσω από τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι, οικογένειες. Έχουμε πάθει ανοσία. Σε κάθε καταστροφή ακούμε απλά νούμερα. Αυτή τη στιγμή συμβαίνει κάτι ακόμα χειρότερο. Ακούς την καταστροφή που γίνεται για παράδειγμα στην Ιταλία και λες δόξα τω θεώ που εμείς έχουμε λιγότερους νεκρούς».

Για την επόμενη μέρα: «Δεν ξέρω πώς θα είναι η επόμενη μέρα. Είναι πραγματικά πρωτόγνωρες οι συνθήκες για όλους. Σίγουρα, βλέποντάς το με αισιοδοξία, μετά από κάθε τραγικό γεγονός, δίνονται ευκαιρίες. Υπάρχει ανάπτυξη, εξέλιξη. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί το κράτος, αλλά και ο καθένας από εμάς. Να βελτιώσουμε πράγματα που δεν μπορούσαμε ως τώρα λόγω της ταχύτητας που υπήρχε και της έλλειψης χρόνου. Ίσως δοθεί η ευκαιρία να γίνει επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Αυτή πρέπει να είναι η ευκαιρία και για το ποδόσφαιρο. Φανταστείτε αυτή τη στιγμή να υπήρχε ποδόσφαιρο, να μπορούσε να ξεχαστεί λίγο ο κόσμος. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Είναι ευκαιρία να διορθώσουμε πράγματα, για να μας πιστέψει ο κόσμος και να επιστρέψει στα γήπεδα»

Για το κλίμα που υπήρχε στην τηλεδιάσκεψη: Πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο πως όσοι βρεθήκαμε εκεί θέλουμε όλοι το καλό του ποδοσφαίρου. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε αγώνες. Δεν ήταν συνεδρίαση που θα έπαιρνε αποφάσεις, αλλά μια συζήτηση για το θέμα της αναστολής. Ακούστηκαν διάφορες σκέψεις, μέσα σε αυτές ήταν και το ενδεχόμενο διακοπής. Όταν βλέπεις ότι ο ιός δεν έχει φτάσει καν στο πικ, ώστε να ελπίζεις για κάτι καλύτερο, δημιουργείται και αυτή η σκέψη. Η ουσία είναι πως πρέπει να δουλέψουμε σε όλα τα σενάρια, γιατί υπάρχουν νομικά και οικονομικά θέματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο προς τα έξω -ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι- αλλά και προς τα μέσα -υπάρχουν οικογένειες, υπάλληλοι, ποδοσφαιριστές. Κάθε απόφαση θα πρέπει να έχει δουλευτεί τόσο πολύ, που το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνο για όλους. Πρέπει να βρούμε τη λύση που θα επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο και δίκαια όλους, γιατί σίγουρα όλοι θα επηρεαστούν».

Για το αν είναι εφικτό να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις τον Μάιο: «Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Σενάρια θα μελετήσει η ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε. Σενάρια αυτή τη στιγμή είναι αυτά που διαβάζουμε από το εξωτερικό, τι λέει η UEFA, τα δημοσιεύματα. Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο για τις ημερομηνίες. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα, για παράδειγμα να παιχτεί ποδόσφαιρο και τον Ιούλιο. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει πρόβλημα με τα συμβόλαια που τελειώνουν στις 30/6. Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να τελειώνει το συμβόλαιο και να έχει ήδη συμφωνήσει με την επόμενη ομάδα του».


Για το πότε θα φέρει τα αποτελέσματα η ομάδα εργασίας: «Το συντομότερο δυνατόν. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι αναστέλλεται το πρωτάθλημα ως τις 24/4. Υπάρχει η πιθανότητα -κι αυτό έχει να κάνει με την εξέλιξη των εργασιών- να γίνει τηλεδιάσκεψη νωρίτερα για να δούμε τις εξελίξεις. Έτσι κι αλλιώς, είναι σημαντικό ότι έγινε χθες για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια τέτοια τηλεδιάσκεψη. Ήταν υψηλού επιπέδου, έγινε γρήγορα και υπήρχε ομοφωνία. Είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα που δεν πρέπει να προσπερνάμε. Είναι ευκαιρία να βάλουμε στην άκρη εγωισμούς και αντιπαλότητες. Όλοι σκύβουμε πάνω από το πρόβλημα με το ίδιο πάθος».

Για την ανακοίνωση της UEFA: «Όλοι όσοι είμαστε εκεί έχουμε προτεραιότητα την επανέναρξη. Όχι να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε το πρωτάθλημα αλλά πώς να συνεχιστεί. Είμαστε σύμφωνοι με την UEFA. Θέλουμε το ίδιο πράγμα. Στο τέλος θα δούμε αν μπορεί να συμβεί. Θα το δείξουν τα γεγονότα. Πρέπει να σκεφτούμε, αν συμβεί το αρνητικό σενάριο με την πανδημία τι θα προτιμήσουμε να συμβεί; Να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα και να χαθεί το επόμενο ή να μπει ένα τέλος με όποιο κόστος και να ξεκινήσει το επόμενο σωστά;»

Για το πώς θα επηρεαστεί το επόμενο πρωτάθλημα από το φετινό: «Αν το πρωτάθλημα πάει προς τα πίσω για να ολοκληρωθεί, το επόμενο θα ξεκινήσει αργότερα. Σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα συμβόλαια, με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τις εταιρίες για τα τηλεοπτικά ή με άλλες συμβάσεις με εταιρίες που ίσως του χρόνου δεν μπορούν να υποστηρίξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά είναι σκέψεις που θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα έρθουν, για να δούμε τι θα γίνει σε κάθε περίπτωση».

Για την τελική απόφαση: «Ό,τι και να αποφασιστεί, πρέπει να είναι μια πεντακάθαρη και αποδεκτή από όλους απόφαση. Μόνο τότε θα είναι μια σωστή απόφαση. Δεν αφορά μόνο τον πρωταθλητή, αλλά και τις ομάδες που θα πέσουν και αυτές που θα ανέβουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν γκρίζες ζώνες και υπονοούμενα. Ένα μεγάλο κακό που κάνουμε οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο είναι οι ανακοινώσεις, οι δηλώσεις κλπ. Κάποιος θέλει να πάει να δει ποδόσφαιρο ή να μπει χορηγός και ακούει εμάς, που είμαστε μέσα στο ποδόσφαιρο, να κατηγορούμε το προϊόν. Όποια απόφαση και να ληφθεί θα πρέπει να είναι ομόφωνη και πανηγυρική. Αποδεκτή από όλους, χωρίς ερωτηματικά».

Είναι δύο από τα πιο ποιοτικά αδέρφια στο τοπικό, τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και σε ηθικό επίπεδο.

Ο ένας αποφάσισε να αφοσιωθεί στην Μινωική κι ο άλλος στο να σηκώνει πρωταθλήματα, με διαφορετικές ομάδες κάθε χρόνο.

Ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα στις Γούβες, ο μεγαλύτερος κατά δύο χρόνια ως μέσος κι ο μικρότερος ως επιθετικός.

Φυσικά μιλάμε για τους Γιάννη και Άγγελο Καστελλιανάκη, οι οποίοι μπορεί να μην γνωρίζετε, αλλά έχουν συνυπάρξει ως συμπαίκτες και σε άλλες ομάδες και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Η αρχή έγινε την σεζόν 2006/07 όταν και οι δύο αγωνίζονταν στον ΠΑΝΟΜ, και κατέκτησαν το Κύπελλο ΕΠΣΗ.

Μάλιστα στον τελικό με την ΑΕ Κατσαμπά, ο Άγγελος σκόραρε δύο τέρματα. Το πρώτο για να ξεκλειδώσει την άμυνα της ΑΕΚ, καθώς και το κερασάκι στην τούρτα, για το τελικό 4-0.

Το ένα κύπελλο βέβαια δεν τους έφτανε, η πρόταση του Ηροδότου το καλοκαίρι του 2007 ήρθε στα χέρια και των δύο, πανηγυρίζοντας ακόμα μία κατάκτηση κυπέλλου ΕΠΣΗ, όταν η ομάδα της Ν. Αλικαρνασσού επικράτησε με 2-0 του Μοχού.

Έπειτα αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα τεσσάρων ετών, και το 2012 σήκωσαν ένα ακόμα Κύπελλο ΕΠΣΗ, όπου μάλιστα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Σε ένα από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς όλων των εποχών, Πατούχας και Χερσόνησος έκαναν διαφήμιση του ποδοσφαίρου, σε ένα ματς που έσπασε καρδιές και οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Δύο από τα πέναλτι της ομάδας του Πατούχα ανέλαβαν να εκτελέσουν τα δύο αδερφια τα οποία ήταν εύστοχα, ενώ μάλιστα ο Άγγελος ανέλαβε το χτύπημα του τελευταίου και έδωσε το Κύπελλο στην ομάδα της Βιάννου (κ.δ 2-2, πέναλτι 5-4).

Τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι τους δεν έχουν συναντηθεί, κάτι που μάλλον θα γίνει σε λίγα χρόνια, όταν και οι δύο θα κλείσουν την καριέρα τους στην ομάδα του χωριού τους, τις Γούβες.

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 09:52

Πελέ: «Δεν υποστηρίζω την Σάντος»

Έκπληξη προκάλεσε η αποκάλυψη του Πελέ πως δεν υποστηρίζει την Σάντος στην οποία αγωνίστηκε για 9 χρόνια! 

 Την δική του... βόμβα έριξε σε συνέντευξή του στη Βραζιλία ο Πελέ! Ο μύθος του ποδοσφαίρου, αποκάλυψε πως δεν υποστηρίζει την Σάντος στην οποία αγωνίστηκε από το 1965 έως το 1974 και χωρίς να ξέρει τον λόγο, η ομάδα που υποστηρίζει είναι η Βάσκο ντα Γκάμα!

«Η πλειοψηφία των φίλων μου και των φίλων του πατέρα μου υποστήριζαν την Κορίνθιανς. Χωρίς να καταλάβω για ποιο λόγο συνέβη αυτό, εγώ υποστήριζα τη Βάσκο ντα Γκάμα, έγινα Βάσκο», είχε χαρακτηριστικά.

gazzetta.gr

Είναι μία από τις δύο γυναίκες που έσπασαν τον ανδροκρατούμενο κόσμο του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου.

Η αγάπη της για τον Ηρόδοτο είναι γνωστή σε όλη την πόλη και χαίρει τον σεβασμό όλων των σωματείων.

Φυσικά μιλάμε για την πρόεδρο των Ελπίδων Ηροδότου, Κατερίνα Τσαντηράκη, η οποία μίλησε στο Prismasport.gr για τον λόγο που αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τις υποδομές του ιστορικού σωματείου της Ν. Αλικαρνασσού, οι οποίες δημιουργήθηκαν το 2017.

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή καθώς το συναίσθημα ήταν αυτό που λειτουργούσε αρχικά, μιας και το νεαρό της ηλικίας των παιδιών, την έκανε να νιώθει ότι ήταν δικά της.

Έκανε λόγο για την δουλειά που γίνεται στην ομάδα, η οποία είναι κάθε άλλο ικανοποιητική, καθώς το 80% από τις προηγούμενες γενιές των Ελπίδων, αποτελούν την σημερινή ομάδα των Ν. Ηροδότου, ενώ μερικά από αυτά αγωνίζονται μέχρι και την μεγάλη ομάδα!

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η Κατερίνα Τσαντηράκη στο Prismasport.gr:

«Η αγάπη που είχα στον Ηρόδοτο μου έδωσε την αφορμή να ασχοληθώ ενεργά με τη νέα ομάδα των υποδοιμων του συλλόγου που δημιουργήθηκε το 2017.

Καταφέραμε να κρατήσουμε τα παιδιά κοντά μας μετά τις Ακαδημίες διότι λόγω ηλικίας δεν ήταν ακόμα έτοιμα να ενταχθούν στους Νέους Ηροδότου. Και κάποια από αυτά στο τέλος στη μεγάλη ομάδα.

Ήταν δύσκολο γιατί σαν γυναίκα λειτουργούσα πρώτα με το συναίσθημα διότι είχα να κάνω με παιδιά μικρά που τα θεωρούσα δικά μου, με αποτέλεσμα να πάρουν παιχνίδια στη Γ ΕΠΣΗ και φέτος να αποτελούν το 80%της ομάδας των Νέων Ηροδότου και κάποια από αυτά στο τέλος στο μεγάλο Ηρόδοτο.»

 

 

Με τον Ηλία Πουρσανίδη να τον εκπροσωπεί, ο ΟΦΗ εξέφρασε την θέση του, στην σημερινή τηλεδιάσκεψη της Super League 1.

Λιγό μετά τις 6 μ.μ έγινε γνωστή η αναστολή της Super League 1 έως τις 24 Απριλίου, η οποία βρήκε σύμφωνη την ΠΑΕ ΟΦΗ.

Ο Ηλίας Πουρσανίδης επιπλέον πρότεινε επίσης την δημιουργία μίας επιτροπής εργασίας η οποία θα επιδωθεί σε σε διάφορα σενάρια και θα επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις εκ νέου.

Το Prismasport.gr με την βοήθεια του Σωματείο φίλων Ηροδότου, εις μνήμη Αντώνη Καργιωτάκη, γυρνά τον χρόνο 15 χρόνια πίσω, στο 2005, εκεί όπου το ιστορικό σωματείο της Ν. Αλικαρνασσού αγωνιζόταν στην Γ' Εθνική Κατηγορία. η οποία τότε ήταν επαγγελματική.

Μία χρονιά η οποία δεν έμελλε να ήταν και τόσο ευχάριστη για τους κυανόλεκους, καθώς κατέλαβαν την 15η θέση η οποία οδηγούσε στο Περιφερειακό τότε πρωτάθλημα.

Έχοντας ως όπλα την εμπειρία και πλούσιο κρητικό στοιχείο, ο Ηρόδοτος ήταν η ομάδα που μαζί με τον ΠΟΑ εκπροσωπούσαν την Κρήτη στο νότιο όμιλο της Γ' Εθνικής.

Όπως διακρίνετε στην φωτογραφία, βρίσκεται ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ, Στέλιος Μαλεζάς.

Στην φωτογραφία διακρίνονται οι εξής:

Ξεκινώντας από πάνω αριστερά προς τα δεξιά..
Γιάννης Χασουράκης, Έρικ Ζε 'Εμπεντε, Αντώνης Αποστολάκης, Στέλιος Μαλεζάς, Νίκος Ανδριανάκης, Ηρακλής Ξυδάκης.
Κάτω από αριστερά προς τα δεξιά...
Βασίλης Παπαδάκης, Χάρης Ματθαιάκης, Νίκος Χαλκιαδάκης, Μηνάς Φράγκος, Κώστας Ταβλαδωράκης.

Κάποιοι από τους παίκτες συνεχίζουν να αγωνίζονται και κάποιοι άλλοι συνεχίζουννα υπηρετούν το άθλημα από άλλο πόστο.

Μεγάλες επιτυχίες σε νεαρή ηλικία εκτός των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΗ, είχαμε και σε σχολικό επίπεδο και το Prismasport.gr θυμάται μία από αυτές.

Μία από τις καλύτερες ομάδες που είχαν ποτέ αγωνιστεί σε σχολικό πρωτάθλημα και η τελευταία που κατέκτησε το σχολικό πρωτάθλημα στην Κρήτη.

Με άμυνα από γρανίτη (δέχθηκε μόλις ένα γκολ από την πρώτη φάση) και επίθεση που πετούσε φωτιές το 7ο Λύκειο ΕΤΑΔ Ηρακλείου, έκανε μία εξαιρετική πορεία, φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στον τελικό, ο οποίος διεξήχθη στην Κομοτηνή τον Φεβρουάριο του 2009, επικράτησε πολύ εύκολα του Αριστοτέλειου Λυκείου Θεσσαλονίκης με 3-0, χάρις στα τέρματα των Δωματά (26'), Φυτίλη (29') και Ανωγειανάκη (65').

Στο σχολείο της Θεσ/νίκης αγωνιζόταν ο αρχηγός πλέον της Εθνικής Ελλάδος, Κώστας Σταφυλίδης, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Σωκράτης Διούδης, ο διεθνής Απόστολος Βέλλιος καθώς και οι Παναγιωτίδης και Κατίδης.

Στην τελική φάση του πρωταθλήματος το 7ο Λύκειο, στερήθηκε μία μεγάλη παρουσία, αυτή του Νίκου Καρέλη, η οποία πάντως αναπληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Προπονητής αυτής της σπουδαίας ποδοσφαιρικής φουρνιάς δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Βολονάκη,

Την ενδεκάδα του τελικού απαρτίζαν οι:

7ο Λύκειο ΕΤΑΔ (Δημήτρης Βολονάκης): Σαμαριτάκης, Ζαμπετάκης, Κορτσινίδης, Κατσαμάς, Πουλάκης, Δωματάς (80’ Νύκταρης), Νταβιγλάκης (55’ Τζανακάκης), Φυτίλης, Μπουχαλάκης, Ανωγειανάκης, (75’ Δαμανάκης), Πρωτογεράκης.

Την αποστολή του ΕΤΑΔ συμπλήρωσαν οι αθλητές Ρωμανάκης, Πλουσής Άλκ, Σταυρακάκης.

Και επειδή μιλήσαμε πριν για τα παιδια του Αριστοτέλειου δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και σε ένα από τα καμάρια μας εδώ στο Ηράκλειο, τον διεθνή και εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Τα “χρυσά” παιδιά του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου κέρδισαν τη συμμετοχή τους για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη 5-13 Απριλίου στην Αττάλεια της Τουρκίας, καταλαμβάνοντας την 13η θέση.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη συνεχής χρονιά, όπου το 8ο Αθλητικό Σχολείο κατέκτησε το πρωτάθλημα, καθώς τα είχε καταφέρει και το 2008.

Συνολικά με το πέρας του χρόνου έφερε το Κύπελλο στο Ηράκλειο, 8 (!) φορές!

Το 2010 το Αθλητικό Λύκειο Ηρακλείου διέγραψε μία επίσης εκπληκτική πορεία, φτάνοντας μέχρι και τα ημιτελικά.

Αυτό ήταν το 8ο και τελευταίο πρωτάθλημα σε επίπεδο ΕΤΑΔ δηλαδή Αθλητικό σχολείο καθώς τον Σεπτέμβριο του 2010, καταργήθηκαν από την Πολιτεία.

Μαζί με την κατάργηση του ΕΤΑΔ, δυστυχώς χάθηκε σε μεγάλο ποσοστό και το ταλέντο που υπήρχε, καθώς ήταν κάτι που ανανεώνονταν συνεχώς και μπήκε φρένο στα όνειρα πολλών παιδιών για διάκριση.

Σελίδα 1 από 331

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search