Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Β. Κοκοτσάκης: «Η νυν διοίκηση δεν θα συνεχίσει στον Ηρόδοτο»

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 15:48 Γράφτηκε από τον

Ακέφαλη... θα είναι η ομάδα του Ηροδότου από τη νέα σεζόν καθώς όπως ανέφερε στην «ΦΩΝΗ» ο αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός της ομάδος, Βασίλης Κοκοτσάκης η νυν διοίκηση αποχωρεί.

Ο κ. Κοκοτσάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η διοίκηση για το «χτίσιμο» της ομάδος το οποίο πέτυχε χωρίς καμία βοήθεια.

Παράλληλα, σχολίασε την πορεία του Ηροδότου στο πρωτάθλημα ενώ κάλεσε όποιον ενδιαφέρεται να πάρει την ομάδα η οποία πλέον είναι «καθαρή από χρέη και βαρίδια του παρελθόντος».

Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερ.: Βρίσκετε πως το μέτρο για παύση πρωταθλημάτων και των αθλητικών δραστηριοτήτων λήφθηκε τη σωστή χρονική περίοδο;

Απ.: «Θα έπρεπε να είχε γίνει δύο βδομάδες νωρίτερα. Δεν έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία και να παραμείνουν οι καφετέριες και οι αθλητικές δραστηριότητες. Τα μέτρα είναι σωστά στην βάση τους».

Ερ.: Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα;

Απ.: «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα είναι καλά τα πράγματα. Η επόμενη ημέρα θα είναι εντελώς διαφορετική. Η χώρα μας σαν μία φτωχή χώρα που βγήκε από μία 10χρονη περιπέτεια δεν νομίζω ότι θʼ αντέξει οικονομικά όλη αυτή τη κατάσταση. Ελπίζω η υγειονομική κρίση αυτή να μην στοιχίσει την ζωή μας».

Ερ.: Βρίσκεστε στα play off του πρωταθλήματος της Γʼ ΕΠΣΗ. Πώς κρίνεται την πορεία της ομάδος σας στο πρωτάθλημα;

Απ.: «Ο Ηρόδοτος στα play of έκανε μία εξαιρετική παρουσία και ήταν αναμενόμενο αυτό διότι η ομάδα σε αυτή την φάση άρχισε να δείχνει τις δυνατότητες της .Απέδιδε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και σίγουρα το καλύτερο θέαμα από όλες τις άλλες ομάδες.. Η διοίκηση αυτή παρέλαβε μία ομάδα που είχε υποβιβαστεί, με την αξιοπιστία της ήταν στο ναδίρ. Χωρίς κανένα δελτίο, χωρίς χρήματα και τίποτε απολύτως και μόνο χρέη. Είχαμε βάλει από την αρχή ένα και μόνο στόχο,  να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Η καλή αρχή έδωσε ψευδείς εντυπώσεις ως προς την αποδοτικότητα και τις δυνατότητες της ομάδος κι ανέβασε πολύ ψηλά τις προσδοκίες κάποιων. Η ομάδα όμως γενικά είχε μία πολύ καλή παρουσία και ως προς τους παίκτες και ως προς την διοίκηση. Αυτή η ομάδα δεν θα  αφήσει κανένα απόλυτα χρέος και είναι πλέον ένα υγιές και αξιόπιστο  σωματείο ενώ παράλληλα δεν έχει αφήσει στη μοίρα τους τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές , αφήνοντας ένα πρόγραμμα έργων της τάξης των 500.000 ευρώ μέσω Δήμου».

Ερ.: Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα;

Απ.: «Η νυν διοίκηση κατάφερε εντελώς μόνη της να στηρίξει τον σύλλογοι να μην έχει κανένα χρέος αλλά παράλληλα να έχει και μέλλον. Αυτό έγινε με την οικονομική ενίσχυση και επιβάρυνση κυρίως του προέδρου καθώς ό ίδιος κατέβαλε το 80% των χρημάτων και γενικά των δαπανών χωρίς καμία βοήθεια και δεν μιλάμε για μικρά ποσά.

Δυστυχώς δεν υπήρξε βοήθεια  ή στήριξη , ούτε από το προάστιο, ούτε από τους φίλους του Ηροδότου που είχαν την οικονομική δυνατότητα  . Όλα αυτά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε αυτή η διοίκηση υπό την ηγεσία του κ. Παναγιωτάκη να συνεχίσει στον Ηρόδοτο.  Δεν θα συνεχίσει αυτή η διοίκηση , αλλά θα μεριμνήσει για την ομαλή εκλογή νέου ΔΣ.

Όμως είναι καθαρό το περιβάλλον για όποιον ενδιαφέρεται να συνεχίσει το έργο μας. Η ομάδα δεν χρωστάει, έχει τακτοποιήσει όλα τα θέματα που την απασχολούσαν τα προηγούμενα χρόνια και έχει δρομολογήσει δράσεις που αν αξιοποιηθούν , ο σύλλογος στο σύνολο του , έχει μέλλον. . Μπορεί να έρθει κάποιος να ασχοληθεί χωρίς να έχει εμπόδια τα βαρίδια του παρελθόντος»

Ερ.: Ποιος αντίπαλος σας άρεσε περισσότερο;

Απ.: «Εξαιρετικό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος έπαιξε η Επισκοπή, που έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία και σίγουρα έχει οικονομικές δυνατότητες πολύ μεγαλύτερες από τις άλλες ομάδας, κάτι που φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα η έκπληξη του πρωταθλήματος είναι ο Πανακρωτηριακός που μπήκε και στα πλέι οφ ενώ αρνητική έκπληξη του πρωταθλήματος αποτέλεσε ο Πόρος που ενώ έπαιξε γενικά καλό ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να πάρει αποτελέσματα».

Ερ.: Ξεχωρίσατε κάποιους παίκτες; Κάποιους νέους;

Απ.: «Αν και εμε.ις επενδύσαμε σε νέα παιδιά δεν θα ήθελα να ονοματίσω γιατί αποτελεί υποκειμενική κρίση.Θέλω να πω μόνο για την δική μου ομάδα ότι εμείς προσπαθήσαμε με τα χρήματα που διαθέταμε να κάνουμε μία μίξη έμπειρων και νέων παικτών. Σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε και θα κριθούμε αντικειμενικά γι αυτό».

Ερ.: Πώς είδατε την φετινή οργάνωση του πρωταθλήματος. Θα συνιστούσατε κάποιες αλλαγές;

Απ.: «Αν μείνουν οι όμιλοι ως έχει προβλέπεται ότι ο Κρητικός όμιλος θα γίνει με 14 ομάδες. Στηρίζουμε την πρόταση διακοπής των play off ανακήρυξη της Επισκοπής ως πρωταθλήτριας τον μη υποβιβασμό του Ρεθυμνιακού και ας αυξηθούν για την περίοδο 2020-21 15 ομάδες. Εγώ όμως πιστεύω ότι η Football league με την Γʼ εθνική πρέπει να γίνει μία κατηγορία, ώστε να είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να μπορεί η κάθε ομάδα να αξιοποιήσει τις υποδομές της με κρατική βοήθεια. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είναι επαγγελματική ή ερασιτεχνική αυτή η κατηγορία  , πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχουν πολλές προοπτικές για επαγγελματικό ποδόσφαιρο στις κατηγορίες αυτές και πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την περιπέτεια του παρελθόντος».

Ερ.: Το επίπεδο της διαιτησίας ήταν ανάλογο των απαιτήσεων;

Απ.: «Όχι. Δυστυχώς, οι διαιτητές – και το λέω με πόνο καρδιάς γιατί κι εγώ προέρχομαι από τον χώρο αυτόν – δεν ήταν αντάξιοι. Δεν θα έλεγα ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το πρωτάθλημα στην Κρήτη και είχε αφεθεί στην τύχη του. Δυστυχώς, οι διαιτητές καθόρισαν με τα λάθη τους  πολλά αποτελέσματα. Επειδή αυτό το πρωτάθλημα δεν «λάμπει» και δεν έχει πολλά φώτα δημοσιότητας πάνω του, γιʼ αυτό και δεν φάνηκαν όλα αυτά.

Όμως υπήρξαν πολλά προβλήματα και η απάντηση των ιθυνόντων σε τυχόν διαμαρτυρίες ήταν “αυτούς έχουμε”».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport