Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Μανώλης Μπρούντζος Απλαδάς: Η ζωντανή ιστορία του Αλμυρού! (pics)

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 16:20 Γράφτηκε από τον
Μανώλης Μπρούντζος Απλαδάς: Η ζωντανή ιστορία του Αλμυρού! (pics) Μανώλης Μπρούντζος Απλαδάς: Η ζωντανή ιστορία του Αλμυρού! (pics)

Ο Μανώλης Μπρούντζος Απλαδάς αποτελεί μία ξεχωριστή προσωπικότητα στο τοπικό ποδόσφαιρο του Ηρακλείου, που τους τελευταίους μήνες ζει το όνειρο του, βλέποντας την αγαπημένη του ομάδα τον Αλμυρό, να είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην Γ' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ένας άνθρωπος με μπρίο, πυγμή και ασύγκριτη αγάπη για την ομάδα της καρδιάς του, είναι εδώ και δεκαετίες η ψυχή του Αλμυρού.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν θα μπορούσε να γινόταν διαφορετικά, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή που ιδρύθηκε η ομάδα του Γαζίου, έθεσε εαυτόν σε εκείνη έχοντας διατελέσει από ποδοσφαιριστής, μέχρι Γενικός Αρχηγός.

Τον πρώτο χρόνο της ίδρυσης του ο Αλμυρός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει όλες τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα του Γ' τοπικού, ως φόρο τιμής στον αδικοχαμένο φίλαθλο του, Γιάννη Τζαγκαράκη, ο οποίος έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, πηγαίνοντας προς το γήπεδο των Καλεσσών.

Έτσι ο Μανώλης Μπρούντζος Απλαδάς δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποχωρήσει από τον Αλμυρό και να πάει λίγο πιο δίπλα, στην Τύλισο όπου παρέμεινε για έξι χρόνια.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το 1983 ο κύβος ερρίφθη και η επιστροφή του στο Γάζι είναι γεγονός, με τον Αλμυρό να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του Ηρακλείου.

Μία οκταετία γεμάτη εμφανίσεις και φορώντας όλα αυτά χρόνια το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο καθώς, οι «Οράνιε» το 1991 κέρδισαν την παρθενική τους συμμετοχή στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αφού είχε κάνει το χρέος του στον αγαπημένο του Αλμυρό, ο πολύπειρος πλέον ποδοσφαιριστής Μανώλης Απλαδάς, δοκιμάσε την τύχη του στην προπονητική, η οποία εστέφθη με μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Συγκεκριμένα στο πρώτο του χρόνο ως προπονητής, βοήθησε τον Αγρανίτη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του Γ' τοπικού, παίρνοντας την άνοδο.

Στην ομάδα του Αστυρακίου παρέμεινε έναν ακόμη χρόνο στην Β' Κατηγορία, για να ακολουθήσει η τρίτη κατά σειρά θητεία του στον αγαπημένο του Αλμυρό το 1993, έχοντας τον διπλό ρόλο παίκτη-προπονητή σε μία περίοδο διάλυσης για τους "πορτοκαλί".

Από τότε, μέχρι και έναν χρόνο πριν αποτελούσε μέλος του Δ.Σ του Αλμυρού, δίνοντας τα πάντα για την αγαπημένη του ομάδα.

Δεν έχει υπάρξει θέση από την οποία δεν έχει περάσει αυτά τα 27 χρόνια, αφού έχει υπηρετήσει το σωματείο, από το πόστο του έφορου, του Γενικού αρχηγού και πρόεδρος των Νέων Αλμυρού.

Φυσικά  δεν θα πάψει ποτέ να είναι οπαδός του Αλμυρού και αγαπητός τόσο στην κοινωνία του Γαζίου, όσο στις περιοχές του Ηρακλείου και οσωνούπο σε αυτές ολόκληρης της Κρήτης.

Και αυτό γιατί επειδή αγαπάει αγνά την ομάδα του και θα έκανε τα πάντα για εκείνη...

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Search