Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Super League 2: Πρόταση για σέντρα στις 2 Δεκεμβρίου

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 13:15 Γράφτηκε από τον

Ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής, Ξενοφών Ρούσσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Super League 2 μπορεί να ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά όσα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό:

«Για εμάς βασική προϋπόθεση είναι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την παρουσία των ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League 2 και της Football League ακολούθως. Έπρεπε να φτιάξουμε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ήταν αντίστοιχο με της Super League 1. Έγινε μεγάλη προεργασία σε αυτό τον τομέα. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε τίποτα στη Super League 2 που να προδιαθέτει και να προϋποθέτει μία κατάσταση. Δουλέψαμε με τους συνεργάτες μου και τον πρόεδρο της διοργανώτριας και φτιάξαμε ένα πρωτόκολλο πολύ καλά εναρμονισμένο με τη Super League και πιστεύω ότι βάσει αυτού υπάρχουν πολύ καλές προϋποθέσεις και εχέγγυα για να μπούμε στο πρωτάθλημα κανονικά».

Για την επιφυλακτικότητα των λοιμωξιολόγων:

«Η άποψή μου είναι ότι οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ βλέπουν τη γενική κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα και γι’ αυτό είναι επιφυλακτικοί. Δεν θα έπρεπε να είναι. Άλλο ο γενικός πληθυσμός και άλλο μια ομάδα γενικού πληθυσμού που αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο. Είναι καθορισμένο, θα ξέρουμε ποιοι θα μπαίνουν μέσα. Δεν έχουν γνώση του αντικειμένου, ώστε να πάρουν ελεύθεροι μια θετική απόφαση. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι που ασχολούνται να είναι του αθλητισμού. Αν δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε γήπεδο και δεν έχουν γνώση του αντικειμένου, δεν μπορείς να τους πείσεις εύκολα».

Για το αν πιστεύει ότι το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο:

«Είμαι αισιόδοξος. Από τη δική μου πλευρά έχω κάνει υπέρτατο αγώνα γι’ αυτό. Πιστεύω ότι θα το δεχτεί ο ΕΟΔΥ. Εκεί είναι το θέμα. Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πάει καλά όπως και η Super League 1».

Για το αν θα προτείνει έναρξη του πρωταθλήματος στις 2 Δεκεμβρίου σε τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης:

«Ναι, ναι θα το προτείνω. Ελπίζω να γίνει. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τον πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο. Και αυτός αγωνίζεται για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κάνει ό,τι περνά από το χέρι του. Και εμείς σαν υγειονομική επιτροπή κάναμε ό,τι ήταν δυνατό. Η σκέψη μας είναι το συντομότερο δυνατό να αρχίσει το πρωτάθλημα».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search

Prisma Sport