Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Στην επίθεση πετάει «φωτιές» αλλά στην άμυνα...έχει σοβαρό θέμα!

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 19:52 Γράφτηκε από τον

Ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις είναι ο Εργοτέλης τα τελευταία τρία χρόνια που αγωνίζεται ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες. 

Οι "κιτρινόμαυροι" από το 2017-18 που επέστρεψαν στην Football League με τον Τάκη Γκώνια στον πάγκο έπαιζαν επιθετικό ποδόσφαιρο, που είχε ως κύριο σκοπό το να προσφέρει θέαμα στον κόσμο του ποδοσφαίρου, δίχως να ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τη νίκη. 

Έτσι εκείνη την χρονιά τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας την 5η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 56 γκολ, ωστόσο στην άμυνα είχε εντωπιστεί ένα σοβαρό θέμα καθώς δεχόταν πάρα πολλά γκολ σε κάθε ματς. Έτσι είχε δεχθεί εκείνη την σεζόν 47 τέρματα, αριθμός που αποτέλεσε την 6η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. 

Την περσινή χρονιά (2018-19) με τον Νίκκι Παπαβασιλείου στην τεχνική ηγεσία είδαμε την ομάδα του Ηρακλείου να διατηρεί την φιλοσοφία που είχε την περασμένη σεζόν, ωστόσο το αποτέλεσμα της νίκης ήταν πιο συχνό και παρατηρήσαμε αρκετή βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι. Ο Εργοτέλης τερμάτισε πέρυσι στην 4η θέση της βαθμολογίας, με 48 βαθμούς σε 30 ματς, σημείωσε 48 γκολ ενώ δέχθηκε 28 τέρματα. Βέβαια και πάλι σε σχέση με τις άλλες ομάδες είχε την 6η χειρότερη άμυνα!

 

Την φετινή περίοδο έχουμε πάλι νέο πρόσωπο στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο με τον Γιάννη Ταουσιάνη, η φιλοσοφία παραμένει ίδια. Στα πρώτα 5 παιχνίδια του πρωταθλήματος της Super League 2 ο Εργοτέλης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 7 βαθμούς, έχοντας σημειώσει 9 γκολ (2η καλύτερη επίθεση) αλλά έχει δεχθεί 10 (2η χειρότερη άμυνα). 

Το σίγουρο είναι ότι ο Εργοτέλης προσπαθεί να επιβάλει τον δικό του ρυθμό σε κάθε παιχνίδι, κάτι που δεν είναι εύκολο και εφικτό να το πετύχει σε κάθε ματς και ειδικά σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ειδικά επειδή μιλάμε για μία νεανική ομάδα, όπου το λάθος είναι αρκετά συχνό και καμία φορά επιπόλαιο!

Πάντως τον Εργοτέλη χαίρεσαι να τον παρακολουθείς (ειδικά στο Παγκρήτιο Στάδιο), διότι είναι μία ομάδα που μπροστά πετάει "φωτιές" αλλά στην άμυνα έχει σοβαρό θέμα. Βέβαια αυτό είναι ένα κομμάτι που το τεχνικό επιτελείο προσπαθεί πάντα να βελτιώσει έτσι ώστε να γίνεται η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι πιο ανταγωνιστική!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)