Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Τουλουπάκης: «Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ισχυρότερο και σίγουρα καλύτερο, αν τελικά ξεκινήσουμε»

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 12:02 Γράφτηκε από τον

Το σχόλιο του Γιώργου Τουλουπάκη για το πως διαμορφώνονται τα πράγματα στην Super League 2

Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ διοίκησης της ΠΑΕ Χανιά και ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργος Τουλουπάκη μίλησε στον αέρα του Zarpa Radio, κληθείς να σχολιάσει το πώς διαμορφώνονται τα πράγματα στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Τα Χανιά περιμένουν πώς και πώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο νεαρός παράγοντας της χανιώτικης ομάδας, ευχόμενος αυτό να συμβεί από το επόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοεμβρίου.

Από ‘κει και πέρα, ο κ. Τουλουπάκης αναφέρθηκε στο πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα με το θέμα της ΕΡΤ, ενώ έκανε τις κρίσεις του για το επίπεδο της ομάδας των Χανίων για την οποία παρουσιάστηκε αρκετά αισιόδοξος…

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

«Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες που έχουμε, είναι ότι είμαστε κι εμείς στο περίμενε. Οι ενδείξεις λένε ότι καταβάλλονται τρομερές προσπάθειες έτσι ώστε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει κανονικά το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα δοθεί εξαίρεση και για την κατηγορία της Σούπερ Λιγκ 2 από τον κ. Χαρδαλιά έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και το δικό μας πρωτάθλημα. Φυσικά, με το να τηρούνται πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία τηρεί και η Σούπερ Λιγκ 1.

Ηδη έχουμε κληθεί για το αυριανό ΔΣ της Σούπερ Λιγκ 2 το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη συζήτηση και για την έναρξη του πρωταθλήματος. Γενικότερα, είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων, όπως και όλη η χώρα. Οπως βλέπουμε τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλάζουν και διαφοροποιούνται.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει αισιοδοξία πως ίσως επιτραπεί και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει.

Το δικό μας πρωτάθλημα πρέπει πάση θυσία να ξεκινήσει, ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Βέβαια, μπροστά στο γενικό lockdown και στις ανθρώπινες ζωές δεν μπορούμε να θυσιάζουμε τίποτα, όμως νομίζω πως από τη στιγμή και αν φυσικά επιτραπεί η συνέχιση της διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1, το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για τη δική μας κατηγορία».

Για το σημείο που βρίσκεται το θέμα των τηλεοπτικών στις συζητήσεις με την ΕΡΤ:

«Ισχύει πως η πρόταση από την ΕΡΤ είναι της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ και για τις δύο κατηγορίες, δηλαδή για τη Σούπερ Λιγκ 2 και την Φούτμπολ Λιγκ. Βέβαια, το ποσό δεν θα κατανεμηθεί ισομερώς, η Σούπερ Λιγκ 2 θα έχει μεγαλύτερο κομμάτι στη πίτα.

Πέρσι οι ομάδες κατέληξαν να παίρνουν 7 εκατομμύρια ευρώ αν θυμάμαι καλά -ας μη μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε πόσα αναμενόταν να πάρουν και πόσα πήραν στο τέλος, ας κρατήσουμε ότι πήραν 7 εκατομμύρια- οπότε μιλάμε για ένα ποσό που είναι τώρα σχεδόν το μισό.

Προφανώς και είναι μια πρόταση που δεν ικανοποιεί τις ομάδες της κατηγορίας. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ισχυρότερο και σίγουρα καλύτερο απ’ το περσινό, έτσι φαίνεται τουλάχιστον, αν τελικά ξεκινήσουμε.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τηλεοπτικός πάροχος που θα μεταδώσει τα παιχνίδια του πρωταθλήματος θα έχει περισσότερα έσοδα γιατί μιλάμε για μια εποχή που αυτή τη στιγμή οι φίλαθλοι δεν μπορούν να πηγαίνουν στα γήπεδα, οπότε ο κόσμος αναγκαστικά θα θέλει να δει ποδόσφαιρο και αυτό θα το κάνει μέσα από την τηλεόραση.

Γίνεται προσπάθεια από αρκετές πλευρές ώστε να υπάρξει μια καλύτερη, πιο βελτιωμένη πρόταση από την ΕΡΤ. Θεωρώ ότι την Παρασκευή κατά τη διάρκεια του ΔΣ θα μπορούσε να υπάρξει κάτι καλύτερο ίσως.

Εκεί θ’ αποφασιστεί εάν θ’ αποδεχτούν οι ομάδες την πρόταση της ΕΡΤ ή όχι. Ισως οι ομάδες να μη δεχτούν! Μιλάμε για χρήματα, δεν θέλω να πω εξευτελιστικά γιατί τίποτα δεν είναι εξευτελιστικό ειδικότερα έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, αλλά είναι χρήματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία των ομάδων και της κατηγορίας. Είναι πάρα πολύ λίγα… Πραγματικά δεν ανταποκρίνονται στην αξία των ομάδων.

Οι ομάδες δε ζητούν εξωφρενικά πράγματα ή ποσά που να είναι υπέρογκα, όμως όταν πουλάς ένα προϊόν θα πρέπει να το πουλάς και στην τιμή που πρέπει. Εάν είναι να το πουλάς σε χαμηλότερη τιμή, καλύτερα να μην τον πουλήσεις, δεν υπάρχει λόγος.

Γίνονται όμως προσπάθειες να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΡΤ γιατί ειδικότερα οι ομάδες της φετινής κατηγορίας είναι απ’ όλη την Ελλάδα και ο κόσμος θα έχει ανάγκη να παρακολουθήσει τους αγώνες της κατηγορίας. Πιστεύω κιόλας ότι θα είναι αρκετά πιο ανταγωνιστικό και πολύ διαφορετικό με τα προηγούμενα χρόνια».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα των Χανίων:

«Η τροφή του ποδοσφαιριστή είναι οι επίσημοι αγώνες. Ολοι περιμένουμε πώς και πώς να ξεκινήσουμε. Η ομάδα είναι έτοιμη 100%. Ηδη έχουμε κλείσει δύο μήνες και κάτι προετοιμασίας, έχουμε δώσει φιλικά παιχνίδια, είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση. Η ομάδα είναι γνωστό ότι έχει ενισχυθεί, είναι στην καλύτερη δυνατή φάση της από άποψη ετοιμότητας, αλλά και ποιότητας ρόστερ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Για το αν τα Χανιά μπορούν φέτος να έχουν την καλύτερη πορεία που είχαν μέχρι τώρα στην κατηγορία:

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε αυτή την εικόνα και είμαστε βέβαιοι ότι θα την έχουμε. Το πιο σημαντικό όμως είναι αυτή τη στιγμή να ξεκινήσουμε. Σίγουρα, οι αναβολές δεν ωφελούν, είμαστε μια ομάδα που θέλει να ξεκινήσει, να μπει στο γήπεδο ν’ αγωνιστεί, θέλει να διεκδικήσει ό,τι δεν μπόρεσε να πετύχει την περσινή χρονιά. Και επειδή έχουμε διατηρήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό παικτών από τον περσινό κορμό οι οποίοι έζησαν στο πετσί τους την αδικία που υπέστη αυτή η ομάδα, πραγματικά περιμένουν πώς και πώς να ξεκινήσει αυτό το πρωτάθλημα για να πάρουν πίσω αυτό το οποίο τους στερήθηκε πέρσι»…

Πηγή: liganews.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search

Prisma Sport