Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

Κατάμεστη από κόσμο η πλατεία Δασκαλογιάννη στην εκδήλωση με ομιλητές τους έξι υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 17:33

Μάχη ενάντια στην ακροδεξιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη χαρακτήρισαν την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαϊου οι έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, που βρέθηκαν χθες στο Ηράκλειο.

Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Δασκαλογιάννη, μπροστά από το προεκλογικό κιόσκι του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν για το διακύβευμα των ευρωεκλογών ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλης, ο επικεφαλής της Ακτιβιστικής Κίνησης Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Θοδωρής Δουλουμπέκης, η εμβληματική φυσιογνωμία της ιταλικής αριστεράς Λουτσιάνα Καστελίνα, ο γιατρός και πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Αθηνών Άννα Παπαδημητρίου Τσάτσου και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Την άποψη ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε μπροστά στον κίνδυνο της ανόδου της ακροδεξιάς εξέφρασε ο Σπύρος Δανέλης υποστηρίζοντας ότι για την αντιμετώπιση του κινδύνου είναι αναγκαία η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων.
Σε όλη την Ευρώπη στήνεται η νέα δεξιά κι εμείς από την πλευρά μας, με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στήνουμε τη νέα αριστερά, είπε ο Θοδωρής Δουλουμπέκης και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι την 26η Μαϊου θα σημειωθεί η πρώτη από πολλές και μεγάλες νίκες που θα ακολουθήσουν.

ekdilwsi syriza irakleio eyrovouleutes2

Υπερήφανη που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε η υποψήφια και ιστορικό στέλεχος της ιταλικής αριστεράς Λουτσιάνα Καστελίνα εξηγώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να αντιτάξει στην συντηρητική, δεξιά Ευρώπη μία αριστερή διέξοδο από την κρίση. «Η ύπαρξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ισχυρό στήριγμα για όλη την ευρωπαϊκή αριστερά και προσωπικά σας ευχαριστώ εκ μέρους της ιταλικής αριστερά» είπε η κα. Καστελίνα.

Ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε για την ανάγκη, εκτός από την άνοδο της ακροδεξιάς να αντιμετωπιστεί και το μεταφασιστικό φαινόμενο, όπως έχει ονομαστεί η επιλογή της κεντροδεξιάς να ενσωματώσει πρακτικές και πολιτικές της ακροδεξιάς. Πρόκειται για ιδιαίτερα δύσκολο στόχος, είπε, εξηγώντας ότι στη νέα ευρωβουλή περίπου το 30% των ευρωβουλευτών θα εκφράζουν ακροδεξιές αντιλήψεις, είτε προέρχονται από ακροδεξιά είτε από κεντροδεξιά κόμματα.

Την άποψη ότι στη μάχη κατά της ακροδεξιάς απαιτείται ευρύτερη συστράτευση εξέφρασε η Άννα Παπαδημητρίου Τσάτσου επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Μιλώντας για την Κρήτη είπε ότι η σημαντικότερη από τις παραδόσεις που διαθέτει είναι η πρωτοπορία της στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς αγώνες.

Στόχος στην Ευρώπη είναι να μην εκλεγεί ο Μάνφρεντ Βέμπερ, είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα το αποτρέψουν. Μιλώντας για την Ελλάδα είπε ότι το κλίμα αλλάζει και η ΝΔ φοβάται. Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκατέλειψε τη ρητορεία περί σαρωτικής νίκης και ζητά να φύγει ο Τσίπρας αν χάσει τις ευρωεκλογές έστω με μία ψήφο. «Εμείς θέλουμε να δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα μείνει στην ηγεσία της ΝΔ και μετά τις ευρωεκλογές», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης προβλέποντας νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και νέο κύμα διεύρυνσης της Προοδευτικής Συμμαχίας μετά την 26η Μαϊου.

Το Ηράκλειο των δημοκρατικών αγώνων, των δημοκρατικών παραδόσεων έστειλε μήνυμα νίκης και ελπίδας απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδια της ΝΔ.
Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη μεγάλη νίκη στις 26 Μάιου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search