Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Παραίτηση Ταραντίλη από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 22:14

Δεν άντεξε την πίεση και την «ηλεκτρική καρέκλα» του κυβερνητικού εκπροσώπου ο Χρήστος Ταραντίλης και τελικά υπέβαλε την παραίτησή του από τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Επικρατείας τις τελευταίες μέρες είχε εκφράσει στον πρωθυπουργό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην άσκηση του έργου του από τη συγκεκριμένη θέση, που έγιναν ακόμα πιο μεγάλες με την υπόθεση Λιγνάδη και την ανάγκη των ανάλογων χειρισμών εκ μέρους της κυβέρνησης.

Μάλιστα φέρεται να είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με το πρωθυπουργικό περιβάλλον να αφήνει να περάσουν μερικές μέρες για να το ξανασκεφτεί και να λάβει ψύχραιμα τις τελικές αποφάσεις του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ταραντίλης την τελευταία εβδομάδα ήταν «ωσεί παρών» στην επικοινωνία με τους δημοσιογράφους, ενώ δεν προσήλθε ούτε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την περασμένη Δευτέρα, καθώς τον αντικατέστησε η αναπληρώτριά του (και πλέον αντικαταστάτριά του), Αριστοτελία Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ταραντίλης, αναφερόμενος στην παραίτηση Λιγνάδη, είχε πει ότι «ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η κυβέρνηση αποδέχθηκε την παραίτησή του», ενώ λίγα 24ωρα αργότερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ουσιαστικά τον… άδειαζε, σημειώνοντας ότι «μετά τη συνέντευξη θύματος σε ιστοσελίδα, ζητήθηκε και δόθηκε η παραίτηση Λιγνάδη».

Ο ίδιος πάντως, θέλοντας να μην δημιουργήσει περαιτέρω πρόβλημα στην κυβέρνηση, επικαλέστηκε στην επιστολή της παραίτησής του οικογενειακούς λόγους. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,
Χρήστος Ταραντίλης».

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση Ταραντίλη

Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως επισημαίνει, «αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια. Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν.

Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη - Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν.

Και μιας και ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει. Το απαιτεί η κοινή λογική», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά -ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους», υπογραμμίζει ο παραιτηθείς Χρήστος Ταραντίλης μετά τη σχετικη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει, «μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς.

Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα», καταλήγει.

 Πηγή euro2day.gr 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την...

Δημοσιεύτηκε από Χρήστος Ταραντίλης στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021