Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα και συλλήψεις σε κατάστημα που λειτουργούσε παρά το lockdown

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 12:56

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως με τη συνδρομή δικυκλιστών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εννέα  άτομα, έπειτα από έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία παρά τη σχετική αναστολή.

Πρόκειται για δύο  ημεδαπούς άντρες ηλικίας 58 και 75 ετών και επτά γυναίκες (4 ημεδαπές – 3 αλλοδαπές) ηλικίας 24 έως 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και παράβασης της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ταξημερώματα της Πέμπτης αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποίησαν έλεγχο στο ανωτέρω κατάστημα το οποίο λειτουργούσε παρά τη σχετική αναστολή και διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του βρίσκονταν, ο ανωτέρω ιδιοκτήτης, επτά γυναίκες ως εργαζόμενες, καθώς και ένας  θαμώνας.

Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς μεταδοτικής ασθένειας, ενώ κατασχέθηκε καταγραφικό που ήταν εγκατεστημένο στο κατάστημα χωρίς τη σχετική άδεια το οποίο χρησιμοποιούταν για την αποφυγή ενδεχόμενου αστυνομικού ελέγχου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)