Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Θεοφάνια - Δερμιτζάκης: Μην απορείτε για τα κλειστά σχολεία μετά

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 14:42
Οι εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες είναι πιθανό να επαναφέρουν σύντομα το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με τον καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη

Την εκτίμηση ότι τα σχολεία μπορεί να κλείσουν ξανά σύντομα, έκανε μέσα από ανάρτησή του για τον συνωστισμό στον εορτασμό των Θεοφανίων στο Facebook ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ειδικότερα, ο Ο καθηγητής γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ανήρτησε δύο φωτογραφίες από τον ναό της Μητρόπολης Πειραιά και σχολιάζοντας τον συνωστισμό έξω από τις εκκλησίες, έγραψε:

 

«Κατόπιν τούτου μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα…».

 

Μαζάνης: Θα γκρεμίσουμε ό,τι έχουμε χτίσει

Αρκετοί από τους ειδικούς εκφράζουν τους φόβους τους για το άνοιγμα των σχολείων.

 

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης εκτιμά ότι είναι πολύ νωρίς για να γυρίσουν τα παιδιά στις τάξεις.

«Ακροβατούμε μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας. Τα νούμερα δυστυχώς, δεν βγαίνουν. Όταν έκλεισαν τα σχολεία, θεωρήθηκε ότι είναι κι αυτά σε έναν βαθμό υπεύθυνα για τη διασπορά του κορονοϊού. Όταν στις γιορτές υπήρξε ένα lockdown μόνο στα λόγια, πώς μπορούμε να πούμε ότι ανοίγουμε; Γύρω στις 15/1 θα πάρουμε τα αποτελέσματα για το τι έγινε μέσα στις γιορτές. Θα πρέπει να έχουμε επίσημα νούμερα και μετά να ανοίξουν τα σχολεία» δήλωσε στο Open TV.

 

Επιπλέον, τόνισε ότι «άνοιγμα σχολείων, σημαίνει άνοιγμα παραθύρου να μπει ξανά ο κορονοϊός. Κινδυνεύουμε να κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα. Όταν ανοίξουμε τα σχολεία θα ανοίξουμε την πόρτα και στους άλλους ιούς. Θα γκρεμίσουμε ό,τι έχουμε χτίσει…». 

Παγώνη: Μας φοβίζει ο συνωστισμός

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι τα παιδιά δε μεταδίδουν τόσο πολύ και τόσο εύκολα. «Αυτό που μας φοβίζει είναι ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία» υπογράμμισε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)