Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Πέντε Νοσηλευτές από το «Σισμανόγλειο» Κομοτηνής στο «Ιπποκράτειο»

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 13:11

Παρόν στη «μάχη» κατά του Covid 19 δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρά την καθημερινή πίεση που δέχεται το Υγειονομικό Προσωπικό (ήδη 25 ασθενείς με Covid 19 νοσηλεύονται στην Κλινική για Covid και νέα κρούσματα ανακοινώνονται καθημερινά) σπεύδουν να βρεθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη.

Πέντε νοσηλευτές του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής με εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αναχώρησαν ήδη για την Συμπρωτεύουσα. Είχε προηγηθεί κάλεσμα ενίσχυσης του «Ιπποκρατείου» νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. «Όπως είπε ο Υπουργός έχουμε «πόλεμο» με ένα αόρατο εχθρό και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για την αντιμετώπιση του» δήλωσαν στην ΕΡΤ Κομοτηνής συνάδελφοι των νεαρών Επικουρικών Νοσηλευτών που σπεύδουν να συνδράμουν σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη στιγμή.

Οι πέντε νοσηλευτές της ΜΕΘ μετακινήθηκαν στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και ανοίγει άλλη μία «εξειδικευμένη» στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού ΜΕΘ, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Η μετακίνησή τους είναι προσωρινή και εθελοντική στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης σε όλο το Υγειονομικό Σύστημα της χώρας. Είχε προηγηθεί το κλείσιμο δύο κρεβατιών ΜΕΘ στο «Σισμανόγλειο» και οι μετακίνηση δύο ιατρών «εξειδικευμένων» στις ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου προστέθηκαν επτά κλίνες ΜΕΘ για Covid.

«Το Υπουργείο δεν θα πρέπει να ξεχάσει τους νεαρούς συναδέλφους που σήμερα «βάζουν πλάτη» μετά το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας » δήλωσε η Μαρίνα Αποστολίδου μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων σημειώνοντας την σημαντική προσφορά για μια ακόμη φορά του υγειονομικού προσωπικού.

Πηγή ert.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)