Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Πέτσας: Το δόγμα μας είναι «σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινά ο διάλογος» - Ο Πρωθυπουργός θα θέσει τις τουρκικές προκλήσεις στους ευρωπαίους ηγέτες

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 13:23

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι από την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, η Τουρκία προέβη σε δύο κινήσεις που παραβιάζουν τις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών καθώς τόσο η έξοδος του Ορούτς Ρέις όσο και το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στο Βαρώσι είναι αντίθετα με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το δόγμα της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει αυτό που ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει παλιότερα, «σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινά ο διάλογος» και υπογράμμισε ότι με το Ορούτς Ρέις στην περιοχή, δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Νίκος Αναστασιάδης θα θέσουν το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων σήμερα τόσο στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όσο και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

Πηγή΄iefimerida.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)