Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Βγήκε από το νοσοκομείο η γυναίκα πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη με το παιδί της

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 08:43

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τη Πέππτη ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κρονοϊό Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας: "έχουμε ακόμα 15 κρούσματα, τα οποία η διερεύνηση συνεχίζεται. Απ’ όλα μας τα κρούσματα 34 νοσηλεύονται, εκ των οποίων 3 σε ΜΕΘ και 2 έλαβαν εξιτήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη, πριν από λίγο η μητέρα και το παιδάκι της.

Έχουν γίνει συνολικά περισσότεροι από 2.180 έλεγχοι. Στα πλαίσια των εξελίξεων και των ανακοινώσεων από τον ΠΟΥ, έγινε συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και λοιμωξιολόγων και περαιτέρω συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής του Υπουργείου που αποφασίζει σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Κεντρικής μας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο Καθηγητής Σ. Τσιόρδας, οι πολίτες με ήπια συμπτώματα δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στα νοσοκομεία για έλεγχο. Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να κολλήσουν οι ίδιοι αν έχουν κάποια άλλη ίωση.

Όπως τόνισε, έχουμε υιοθετήσει αυτά τα κριτήρια εργαστηριακού ελέγχου, τα ευρωπαϊκά, στα οποία δίνεται η προτεραιότητα για την εξέταση στους συμπολίτες μας με σοβαρή αναπνευστική νόσο, καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας.

Ενώ ο ίδιος υπενθυμίζει ότι το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι ο αυτοπεριορισμός στο σπίτι για τα άτομα χαμηλού κινδύνου με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης. Ενώ για τα άτομα υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να γίνει επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό τους.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)