Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την Πρέσβη της Σουηδίας

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 20:32

Με την Πρέσβη της Σουηδίας, κα Charlotte Sammelin, συναντήθηκε τη Πέμπτη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διμερής συνεργασία με τη Σουηδία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της κυκλικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκε η αειφορία και η βιώσιμη ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, οι δυο πλευρές ανέπτυξαν τις προτάσεις τους αναφορικά με δράσεις κυκλικής οικονομίας, το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και τις συναφείς προοπτικές συνεργασίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε το αυξημένο ενδιαφέρον του απέναντι στο θέμα, καθώς όπως τόνισε κατά τη θητεία του ως Υπουργός Ναυτιλίας, η ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. ανέδειξε το ζήτημα του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.

Τέλος, ο ΑΝΥΠΕΞ δέχθηκε πρόταση από τη σουηδική πλευρά να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας (workshop) στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σουηδών επιστημόνων για την προετοιμασία της συνεργασίας των δυο πλευρών, την ερχόμενη Άνοιξη.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα