Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

ΕΝΗΜΑΕΚ: Αναστολή των Απεργιακών Κινητοποιήσεων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 12:07

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 24/01/2020 και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναστολή των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγελθεί για την 25η και 26η Ιανουαρίου 2020 ως ένα ύστατο μέσο με σκοπό την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Υπήρξε επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών με το Δ.Σ. της ΕΝΗΜΑΕΚ και δόθηκε η δέσμευση εκ μέρους του Υπουργείου ότι θα υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της επίλυσης των εκκρεμών θεσμικών θεμάτων που αφορούν τους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (HMAEK/ATSEP) με σκοπό την άρση των αδικιών, την ίση μεταχείριση μεταξύ των κλάδων της Αεροναυτιλίας και την αποκατάσταση των λειτουργικών προβλημάτων που εδώ και 10χρόνια συσσωρεύονται υπονομεύοντας την απόδοση, την χωρητικότητα του εναέριου χώρου και την ασφάλεια των πτήσεων.

Οι ΗΜΑΕΚ/ATSEP αποτελούν βασικό πυλώνα για την ασφαλή, αδιάλειπτη και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών αεροναυτιλίας. Είναι ο κλάδος της Πολιτικής Αεροπορίας που προδιαγράφει, εγκαθιστά, λειτουργεί και συντηρεί επί 24ωρου τα συστήματα της Αεροναυτιλίας και αποτελεί τον κομβικό μοχλό ανάπτυξης του κλάδου των αερομεταφορών και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)