Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Μυρσίνη Ζορμπά: Η καταστροφή ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μια τεράστια απώλεια

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 11:30

«Η χτεσινή πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων μας γεμίζει θλίψη. Η καταστροφή ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μια τεράστια απώλεια. Συμμετέχουμε στην οδύνη του γαλλικού λαού» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Από το Βουκουρέστι που βρίσκεται για την άτυπη Σύνοδο των υπουργών Πολιτισμού της Ε.Ε, η κ. Ζορμπά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συνδράμει στην αποκατάσταση του μνημείου, με τη διάθεση επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, που διαθέτει ειδική τεχνογνωσία.

«Όταν βλέπουμε ένα μνημείο να καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας, νιώθουμε σαν να χάνουμε κάτι από τη ζωή μας. Ένα μνημείο που ήταν σημείο αναφοράς της πόλης, όχι μόνο για τους Γάλλους πολίτες στην καθημερινή τους ζωή, αλλά και για εκατομμύρια επισκέπτες. Έχουμε φωτογραφηθεί εκεί, είναι μέρος της ζωής μας πια. Οπότε η καταστροφή ενός μνημείου είναι μια απώλεια και προσωπική και φυσικά μια απώλεια της ιστορίας ενός τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζορμπά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)