Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Απάντηση Μ. Βορίδη στις αιτιάσεις Αραχωβίτη για τους κτηνοτρόφους του Τυρνάβου

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 09:30

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Σταύρου Αραχωβίτη, σχετικά με την υποτιθέμενη μη αποδοχή της Βουλευτικής Τροπολογίας για την επιχορήγηση των κτηνοτρόφων για σπογγώδεις εγκεφαλο-πάθειες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ανέφερε τα εξής:

«Ο κ. Αραχωβίτης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παριστάνουν πλέον τους δήθεν προστάτες των Κτηνοτρόφων, όταν μάλιστα τα 4,5 χρόνια που βρέθηκαν στη διακυβέρ-νηση της χώρας αγνόησαν επιδεικτικά και επανειλημμένα τον εν λόγω κλάδο με τις γνωστές σε ό-λους καταστρεπτικές συνέπειες.

Διερωτόμαστε λοιπόν, αν ήταν όλα τόσο απλά όσο η κατάθεση μιας τροπολογίας, γιατί δεν τη νο-μοθέτησαν τόσα χρόνια στην Κυβέρνηση;

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι με ψέματα και μικροπολιτικά, αντιπολιτευτικά τεχνάσματα προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απραξία τους και την αδιαφορία τους.

Επιπλέον, ενημερώνουμε τον κ. Αραχωβίτη ότι η σχετική τροπολογία που κατέθεσε δεν απερρίφθη «επί της ουσίας» αλλά απερρίφθη ως «απαράδεκτη» αφού προέρχεται από τη Βουλή και προξενεί δημοσιονομικό κόστος. Του προτείνουμε να ξαναδιαβάσει τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος, να ασχοληθεί σοβαρά και όχι επιπόλαια με τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου - για πολλά από τα οποία είναι o ίδιος αποκλειστικά υπεύθυνος - και να σταματήσει να εμπαίζει τους κτηνοτρόφους όπως ακριβώς έκανε και όσο ήταν Υπουργός.

Επίσης, συνιστούμε στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Τυρνάβου να ενημερωθεί για τα πραγματικά γε-γονότα, να μην παρασύρεται και αντιγράφει τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να συνεργαστεί ουσιαστικά με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να υπάρξει ένας καλοπροαίρετος και παραγωγικός διάλογος.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος της αποζημίωσης των κτηνοτρόφων της περιοχής, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, ενημερώνω ότι έχω επιληφθεί προ-σωπικά, το εξετάζω και θα δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση, όπως άλλωστε έχω πράξει τους τελευ-ταίους τρεις μήνες για πολλά ζητήματα που εκκρεμούσαν επί σειρά ετών».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ