Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Άμεση συγκρότηση της Διακομματικής για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 12:21

Πρόσκληση σε όλα τα κόμματα προκειμένου να ορίσουν εκπρόσωπό τους για τη συγκρότηση Επιτροπής που θα αναζητήσει κοινή συνισταμένη στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου που θα ορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες του Εξωτερικού θα ασκούν το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα εκλογικό τους δικαίωμα, ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία για συναίνεση, θα αποστείλει εντός της ημέρας ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επιδίωξη του υπουργού Εσωτερικών, όπως είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (εκπομπή Άρη Πορτοσάλτε) είναι η Επιτροπή να συνεδριάσει εντός της εβδομάδος.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος:

«Θα αποστείλω επιστολή προς όλα τα κόμματα προκειμένου να ορίσουν εκπροσώπους για την Επιτροπή που θα ασχοληθεί με το να υπάρξει οριστική συμφωνία για να φέρουμε το νομοσχέδιο και να ψηφιστεί από 200 τουλάχιστον βουλευτές. Και η συνεδρίαση αυτής της Επιτροπής θα προτείνουμε να γίνει άμεσα, δηλαδή μέσα στην εβδομάδα. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο, με την ευκαιρία που κάνουμε αυτήν τη συζήτηση, θα ήθελα να καλέσω την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην προσπάθεια συναντίληψης και συναίνεσης. Και να πετύχουμε όλοι μαζί, βάζοντας ο καθένας νερό στο κρασί του, εκτός από αυτήν την κόκκινη γραμμή για την οποία μιλήσαμε πριν και την οποία έχει περιγράψει με σαφήνεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου αυτό το νομοσχέδιο να ψηφιστεί και από τους 300 Βουλευτές. Έχω τη γνώμη ότι θα είναι ένα πολύ καλό μήνυμα ενότητας, υπερβάσεων, κι εν πάση περιπτώσει ότι σε μια σειρά στοιχειώδη πράγματα το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και μπορούν να συνεννοηθεί»

Ο κ. Θεοδωρικάκος προηγουμένως είχε υπενθυμίσει ότι ο Πρωθυπουργός στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς ανοικτός σε κάθε συζήτηση, θέτοντας μόνο μια κόκκινη γραμμή. Η ψήφος των ήδη εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων να είναι ισότιμη και να μετρά στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, όπως ακριβώς προβλέπει το Σύνταγμα. Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών στην προσπάθεια που γίνεται για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου που θα καθορίζει τον τρόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκτός επικράτειας Ελλήνων η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κάθε δυνατό συμβιβασμό προκειμένου να επιτύχει τις 200 ψήφους.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)