Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι μόνοι

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 17:08

Ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ερχόμενη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 5.30μμ έξω από την ΓΑΔΑ (Λ. Αλεξάνδρας) σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας "Σκούπα στις σκούπες του ρατσισμού - η αλληλεγγύη δεν εκκενώνεται".

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Οι ντροπιαστικές ρατσιστικές σκούπες, οι απανθρακωμένοι της Μορίας, το τραγικό τέλος ενός 5χρονου μωρού μέσα στο χαρτόκουτο, ο θάνατος, οι εκκενώσεις, πεταμένες κούκλες και παιχνίδια, οι άνθρωποι με τα γάντια για να μην... μολυνθούν από τους κατατρεγμένους, , η βία, η αντιμετώπιση των προσφύγων λες και είναι εχθρικός στρατός, ο αυταρχισμός, τα σφραγισμένα σχολεία....

Άνθρωποι, οικογένειες, μητέρες με μικρά παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο και θαλπωρή σε εγκαταλελειμμένα κτίρια - που με την βοήθεια των αλληλέγγυων έγιναν κατοικήσιμα- πετάγονται στο δρόμο και οδηγούνται τώρα στο πουθενά.

Απέναντι σε όλα αυτά παρούσα η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η άρνηση να γίνουμε μέρος της βαρβαρότητας...

Δεν επιτρέπεται να παρακολουθούμε από τον καναπέ μας τις εικόνες της φρίκης.

Οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε, όπου μπορούμε... Βοήθεια στους κατατρεγμένους και στους ικέτες. Μας το παρέδωσαν παρακαταθήκη οι αρχαίοι μας τραγωδοί, μας το έμαθαν οι πρόσφυγες παππούδες μας, οι μετανάστες γονείς μας, ο δρόμος της ξενιτειάς που ακολουθούν και σήμερα χιλιάδες νέοι και νέες μας.

Η παρουσία μας στην συγκέντρωση αποτελεί μια πρώτη αντίδραση στην πολιτική της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ θιασώτης του Σαλβινι και του Όρμπαν εφαρμόζει...

Έπονται και άλλες! Είμαστε εδώ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι μόνοι τους..."

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)