Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ. υποκρίνονται βαθιά για την μεταφορά έδρας του ENISA

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 13:48

"Στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την «Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας (ENISA) παρακολουθήσαμε ένα θέατρο του παραλόγου", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης εκθείασε την συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εντούτοις στην κριτική της ελάσσονος αντιπολίτευσης για τη μεταφορά έδρας του ENISAαπό το Ηράκλειο στην Αθήνα, δεν πήρε αποστάσεις από την προεκλογική στάση της ΝΔ και του κ. Αυγενάκη που με ερωτήσεις τότε αντιτίθονταν στην τότε συμφωνία. Ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να το αλλάξει αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Υφυπουργός κ. Γεωργαντάς τον άδειασε λέγοντας ότι «το κράτος έχει συνέχεια, ακολουθούμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» παραδεχόμενος ότι καμία διαπραγμάτευση για το θέμα της μεταφοράς της έδρας δεν έγινε από τη ΝΔ."

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Το Κίνημα Αλλαγής από την άλλη δια του εισηγητή του κ. Κεγκέρογλου κατηγόρησε στην Επιτροπή τον κ. Βορίδη ότι ήταν ο πρώτος Υπουργός Υποδομών που συμφώνησε για τη μεταφορά της επίσημης έδρας στην Αττική. Διερωτώμαι αν ξέχασε ότι τότε συγκυβερνούσε με την Νέα Δημοκρατία και γιατί δεν άσκησε τότε κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπως μετέπειτα έκανε ο συντοπίτης του κ. Αυγενάκης. Σήμερα το ΚΙΝΑΛ σύρθηκε στην καταψήφιση διεθνούς συμφωνίας που αναβαθμίζει τη χώρα στο ευρωπαϊκό στερέωμα και δίνει προοπτικές απλά για τοπικιστικούς λόγους και από την μικροπολιτική ανάγκη να διαχωριστεί από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς τους αφήνουμε στο ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει μόνιμα την έδρα του αναβαθμισμένου ENISA που θα προσελκύσει έρευνα και κονδύλια από την ΕΕ στη χώρα μας, διατήρησε και την παρουσία του ENISA στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την παραμονή ενός Γραφείου παραρτήματος με μνημόνιο συνεργασίας με το ΙΤΕ.

Καλωσορίζουμε για άλλη μια φορά τη ΝΔ που τρώει από τα έτοιμα."

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ