Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Το Μερα25 για την αποχώρηση του από την ολομέλεια της βουλής

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 21:28

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μερα25:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει παγιώσει μια κάκιστη νομοθετική πρακτική, που ευτελίζει το κοινοβούλιο. Το μοτίβο στα πέντε νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνηση μέχρι τώρα είναι κοινό: κατεπείγον (3), επείγον (1), και ταχύρρυθμο «κανονικό» (1). Σε χτεσινή μας ανακοίνωση αναφέραμε πως «Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουμε να θέσουμε όσο είναι νωρίς ένα τέλος σε αυτό τον συνειδητό εξευτελισμό του κοινοβουλίου από τη ΝΔ, και να απέχουμε των διαδικασιών. Οφείλουμε να καταγγείλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις της ΝΔ, να καλέσουμε την αντιπολίτευση να πράξει το ίδιο και να απέχουμε από τις διαδικασίες, μέχρι να τερματιστεί αυτή η φαρσοκωμωδία και να μεταβούμε στη νομοθετική ομαλότητα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτές οι διαδικασίες να καταστούν η νομοθετική κανονικότητα».

Το αυτί της κυβέρνησης βέβαια όχι απλώς δεν ίδρωσε από τις καταγγελίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά αδιαφορώντας επιδεικτικά, εισήγαγε σήμερα στο «κατεπείγον» νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και κάμποσες ακόμα τροπολογίες, με εκείνη για την ΕΥΠ - όπου προβλέπονται διευρυμένες αρμοδιότητες για την υπηρεσία αλλά και φωτογραφική διάταξη για τον διορισμό του εκλεκτού της κυβέρνησης στη θέση του διοικητή, ο οποίος τυγχάνει να μην πληρεί τα τυπικά προσόντα που ίσχυαν μέχρι τώρα (δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ) - να αποτελεί το κερασάκι στη τούρτα.

Το ΜέΡΑ25 αρνούμενο να συμμετάσχει σε αυτή την φαρσοκωμωδία, παρέχοντας δημοκρατική νομιμοποίηση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις αποχώρησε από τη διαδικασία.α

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)