Εκτύπωση αυτής της σελίδας

82 μετανάστες πάνω στο σκάφος ανοιχτά των Αντικυθήρων- Συνελήφθησαν οι διακινητές τους

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 12:23

Ενημερώθηκαν χθες το μεσημέρι, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών, Γυθείου, Χανίων και Μονεμβασιάς από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Αντικυθήρων.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν για την περιοχή ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και έξι περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα (01) αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX.

Το ιστιοφόρο σκάφος το οποίο έφερε όνομα ''VEGA SM'', σημαίας Τουρκίας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Αντικυθήρων. Ὀλοι οι επιβαίνοντές του, μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Νεάπολης Βοιών. Πρόκειται συνολικά για ογδόντα δύο άτομα (48 ενήλικες άνδρες και 32 ανήλικα αγόρια), ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοφόρο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα