Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020

Τσακαλώτος: Θετικό βήμα η άρση των capital controls, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 18:26

"Η πλήρης άρση των capital controls είναι το τελευταίο βήμα μιας διαδικασίας που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών" είπε σε δήλωσή του ο τομεάρχης οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Τσακαλώτος μετά τη σημερινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για την πλήρη άρση των capital controls από 1η Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, "ο οδικός χάρτης που είχε εκπονηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος περιλάμβανε τρεις πυλώνες, εκ των οποίων μόνο το τελικό στάδιο του τρίτου πυλώνα έμενε να υλοποιηθεί. Ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει πλήρης άρση ήταν η διστακτικότητα των τραπεζών λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ", συμπλήρωσε.

"Καλό είναι που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί καθαρές δικές τις πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν."

"Βέβαια στην περίπτωση της ΝΔ το να μην έχει δική της οικονομική πολιτική είναι μάλλον καλύτερο από το να έχει" κατέληξε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)