Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

ΕΣΑΠ: «Δεν έχουμε άλλα χρονικά περιθώρια – Το πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει 10/1»

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 13:50 Γράφτηκε από τον

Επιστολή της ΕΣΑΠ για έναρξη του πρωταθλήματος της Volley League ανδρών στις 10 Ιανουαρίου

Με επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Υγείας, και πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον COVID-19, Παναγιώτη Πρεζεράκο, η ΕΣΑΠ τονίζει την αναγκαιότητα να αρχίσει υποχρεωτικά το πρωτάθλημα της Volley League ανδρών στις 10/1 καθώς με δύο αγώνες την εβδομάδα θα βγει οριακά το πρόγραμμα.

Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Hδη διανύουμε την 14η ημέρα προπονήσεων και έχουμε ΜΗΔΕΝ κρούσματα. Το υγειονομικό πρωτόκολλο μας είναι το πιο αυστηρό από κάθε άλλο πρωτάθλημα σάλας. Το άθλημα μας είναι το πλέον ακίνδυνο λόγω της μη επαφής των αθλητών. Είμαστε μόνον 8 ομάδες άρα ομιλούμε για μία αθλητική κοινότητα 120 αθλητών και περίπου άλλων 80 ατόμων που συμπεριλαμβάνουν τα αγωνιστικά team των ομάδων μας, άρα ομιλούμε για maximum 200 άτομα. Ήδη έχουμε πάρει τα μέτρα μας ώστε η μετακίνηση να είναι ασφαλέστατη και έχουμε επιλέξει εξειδικευμένα ξενοδοχεία που έχουν εμπειρία στον αθλητικό τουρισμό και τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είμαστε το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα βόλεϊ στον κόσμο που δεν διεξάγονται επίσημοι αγώνες. Η άδεια για την έναρξη των προπονήσεων δεν δημιουργεί καμία διαφορά σε σχέση με τους επίσημους αγώνες εφόσον όλοι μας κάνουμε τεστ εβδομαδιαίο.

Θεωρούμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία αιτία να μην αρχίσουμε άμεσα τους αγώνες μετά από προπονήσεις 3,5 εβδομάδων περίπου και χωρίς ούτε ένα κρούσμα μέχρι στιγμής. Το Πρωτάθλημα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να λήξει το αργότερο έως 15-4-20 λόγω απόφασης της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIVB),οπότε πρέπει να αρχίσουμε στις 10-1-21 και παίζοντας δύο φορές την εβδομάδα οριακά να το ολοκληρώσουμε. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλα χρονικά περιθώρια. Ακόμα και η καθυστέρηση έναρξης ολίγων ημερών μπορεί να καταστήσει ανέφικτη την πραγματοποίηση του Πρωταθλήματος μας δεδομένο, καταστροφικό για όλους μας».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport