Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Άνοδο στη Β΄Εθνική για τον Α.Ο.Κ Χανιά, οριστικά στη Β΄Εθνική αν υποβιβαστεί το Ρέθυμνο

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 17:14 Γράφτηκε από τον

Στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών θα παίζει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Α.Ο.Κ Χανιά καθώς όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Ε.Ο.Κ του δόθηκε δικαίωμα συμμετοχής για να αγωνιστεί στη Β΄Εθνική τη σεζόν 2020-2021. 

Στην ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ υπάρχει όμως και ένα σκέλος που αφορά το Ρέθυμνο καθώς επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που μια ομάδα από την Α1 κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθημα δεν θα υποβιβαστεί στην Α2 κατηγορία αλλά στη Β΄Εθνική. 

Έτσι είναι πολύ ορατό το ενδεχόμενο πλέον τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής που θα διεξαχθεί ως γνωστόν σε 4 ομίλους να έχουμε τρεις κρητικούς εκπροσώπους τον ΟΦΗ, το Ρέθυμνο και τον Α.Ο.Κ Χανιά. 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση από την Ε.Ο.Κ αναφέρει: 

"Στην σημερινή της (3/6), συνεδρίαση η Εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΚ, κατόπιν επανεξέτασης της βαθμολογικής κατάταξης των 1ου και 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, αποφάσισε ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Β’ Εθνικής κατηγορία Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 αποκτούν και οι εξής ομάδες, πέραν όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί. Α.Ο. ΑΧΑΓΙΑ 82., ΑΠΑΣ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ και Γ.Σ. ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Επίσης η Ε.Ε. αποφασίζει ότι στη περίπτωση που ομάδα Κ.Α.Ε. της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών δεν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα αυτής της Κατηγορίας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Εθνική κατηγορία παρά μόνο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, ως αθλητικό σωματείο." 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)