Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Λ. Αυγενάκης: Αποτέλεσμα ξεπερασμένου μάνατζμεντ η αποτυχία της Εθνικής στην Κίνα

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 09:32 Γράφτηκε από τον

«Όλα είναι αποτέλεσμα ενός ξεπερασμένου μανατζμεντ. Το ελληνικό μπάσκετ ήταν και μπορεί να γίνει και πάλι κυρίαρχο σε διεθνές επίπεδο», τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «All Star Basket» για την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ασκώντας κριτική στην ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ.

«Γνωρίστηκα και μίλησα με τα παιδιά της Εθνικής. Είναι το δεύτερο καλύτερο έμψυχο δυναμικό που είχε η Εθνική από το 2004 μέχρι τώρα. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που έχουμε παίκτες τέτοιας ποιότητας και πραγματικά περιμέναμε περισσότερα στο Παγκόσμιο της Κίνας. Και αυτά δεν ήρθαν, όχι γιατί δεν είχαν οι παίκτες την δυνατότητα. Ίσα - ίσα. Υπήρξαν άλλου είδους προβλήματα. Και βέβαια την διαπίστωση αυτή την ομολογεί όλη η πορεία της Α1 κατηγορίας. Όλα αυτά που έχουν συμβεί στα γήπεδα και η πορεία που έχει ακολουθηθεί. Αναρωτιέται κανείς, μπορούμε να φτάσουμε χαμηλότερα; Όλα είναι αποτέλεσμα ενός ξεπερασμένου μάνατζμεντ, μίας αθλητικά σύγχρονης και δυναμικής Ομοσπονδίας όπως είναι αυτή του μπάσκετ. Νομίζω ότι για την Ελλάδα, μία κατά βάση μπασκετική χώρα, δεν της πρέπει αυτή η πορεία και το επίπεδο. Το ελληνικό μπάσκετ ήταν και μπορεί να ξαναγίνει κυρίαρχο σε διεθνές επίπεδο. Εμείς αυτό θέλουμε», αναφέρει ο υφυπουργός.

Τέλος ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του Ολυμπιακού και την απόφασή του να μην συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ.

«Εάν έκανα παραπάνω πράγματα από αυτά που έχω μονάχα πει, τότε θα ήταν ωμή παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας μίας αθλητικής Ομοσπονδίας. Δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται πλέον στην Α2 και το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει. Εμείς το παρακολουθούμε και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, βοηθάμε στους τομείς της αρμοδιότητάς μας. Σεβόμαστε όμως πάντα το αθλητικό αυτοδιοίκητο που πρέπει να υπάρχει και καλώς υπάρχει. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παρέμβουμε, ούτε για αστείο τέτοια συμπεριφορά ή σκέψη», κατέληξε.

Πηγή:sport-fm.gr 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ