Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Στο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ η φανέλα του ΟΦΗ

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 13:12 Γράφτηκε από τον

Μεγάλη τιμή για το σωματείο του ΟΦΗ, καθώς η φανέλα του τμήματος μπάσκετ του ΟΦΗ, "μπήκε" στο μεγαλύτερο Μουσείο μπάσκετ της Ελλάδας, στο μουσείο ΧΑΝΘ. Η φανέλα που δόθηκε είναι της ανόδου από την Γ' Εθνική στην Β' Εθνική.

Το πρώτο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ στη χώρα βρίσκεται εκεί που το 1919 πρωτοχτύπησε μπάλα μπάσκετ, όταν η ΧΑΝΘ έφερε το άθλημα στη χώρα, το διέδωσε και το ανέδειξε. Το μουσείο της ΧΑΝΘ ιδρύθηκε το 2013, με στόχο να γνωρίσουν οι επισκέπτες την ιστορία και τις σημαντικότερες στιγμές του αθλήματος στην Ελλάδα.

Η μόνιμη συλλογή του Μουσείου αποτελείται από προσωπικά αντικείμενα μεγάλων προσωπικοτήτων που συνέβαλαν στη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος, ενθυμήματα με το σήμα της ΧΑΝΘ, μετάλλια και διπλώματα που κατέκτησαν οι ομάδες της ΧΑΝΘ, εξοπλισμό του παλιού ανοιχτού γηπέδου, αθλητικές ενδυμασίες και επιπλέον τεκμηριωτικό υλικό που αναδεικνύει την ιστορία του αθλήματος.

Στο μουσείο της ΧΑΝΘ παρευρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του τμήματος μπάσκετ του ΟΦΗ, Ηρακλής Σφακιανάκης, όπου παρέδωσε την ιστορική φανέλα του ΟΦΗ, ώστε να είναι στην συλλογή του Μουσείου.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του αθλητικού κέντρου, Καραϊσκος Δημήτρης, το στέλεχος του τμήματος αθλητισμού, Μελίδης Γιώργος, η υπεύθυνη του Μουσείου ΧΑΝΘ, Λύδια Σιχάνη και ο Γιώργος Μπουσβαρος.

Ενώ, πλέον στην συλλογή του ΟΦΗ βρίσκεται ένα λεύκωμα και μια φανέλα της ΧΑΝΘ.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ