Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Β. Ζιάγκος: Θετικό το πρόσημο από τα φιλικά της Αθήνας

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 17:51
Α1
Γράφτηκε από τον

Το Ρέθυμνο Cretan Kings επέστρεψε στη βάση του, συνεχίζοντας από σήμερα τις προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη”.

Η κρητική ομάδα αντιμετώπισε την Πέμπτη και το Σάββατο δύο πολύ ποιοτικές ομάδες σε φιλικό επίπεδο, καταγράφοντας καλές εμφανίσεις παρά τις ήττες με 66-64 από την ΑΕΚ και 85-82 από τον Ιωνικό Νικαίας Affidea.

Ο προπονητής, Βαγγέλης Ζιάγκος, πραγματοποίησε δηλώσεις, αναφερόμενος στον απολογισμό της Ρεθυμνιώτικης ομάδας από αυτά τα δύο δυνατά “τεστ”, τονίζοντας: «Ήταν δύο αγώνες προετοιμασίας απέναντι σε δύο ισχυρούς αντιπάλους με ιδιαίτερα ποιοτικά ρόστερ και σαφώς διαφορετικούς στόχους από τη δική μας ομάδα. Είχαμε απαιτήσεις και προσδοκίες από τα συγκεκριμένα φιλικά, κυρίως για δύο λόγους. Αφενός γιατί το επίπεδο των ομάδων ήταν τέτοιο που για να ανταποκριθούμε θα έπρεπε και εμείς να δείξουμε στοιχεία της αγωνιστικής ταυτότητας που επιδιώκουμε. Επίσης, γιατί δώσαμε αυτά τα φιλικά σε μία τέτοια χρονική περίοδο, όπου οι απαιτήσεις από τα παιδιά είναι πλέον περισσότερες.
Το συνολικό πρόσημο, πάντως, θεωρώ πως ήταν θετικό. Μας δόθηκε η δυνατότητα να δούμε κάποιες από τις αντικειμενικές αδυναμίες της ομάδας, οι οποίες όταν παίζεις με αντιπάλους τέτοιου επιπέδου είναι πιο εύκολα εμφανείς και δεν κρύβονται εύκολα… κάτω από το χαλί. Και αυτός ήταν ο λόγος που επιδιώξαμε αυτήν την περίοδο δύο φιλικά με τόσο δυνατές ομάδες, ώστε να έχουμε τον χρόνο να διορθώσουμε συγκεκριμένες αντικειμενικές αδυναμίες».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ