Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

ΚΟΕ: Πλέι οφ στις θέσεις 1-4, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα σε Α1 Ανδρών και Α’ Γυναικών!

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 16:20 Γράφτηκε από τον

Η ΚΟΕ ανακοίνωσε επισήμως ότι τα πρωταθλήματα Υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και της Α’ Γυναικών, θα επανεκκινήσουν στις 3 και 4 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 28 Μαΐου και 23 Μαΐου αντίστοιχα.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι θα διεξαχθούν τα πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 (με τις ομάδες, προφανώς να μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα, όπως αναφερόταν εξ αρχής στην προκήρυξη) όπως και ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα ούτε στους Άνδρες ούτε στις Γυναίκες. Επομένως δεν θα γίνουν πλέι άουτ.

Θα υπάρξει, ωστόσο, επαναδιατύπωση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων τις προσεχείς ημέρες.

Η ΚΟΕ εισάκουσε το αίτημα αρκετών ομάδων για μη υποβιβασμό καμίας, απόφαση που πάρθηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Σωματεία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Βέβαια, στην πορεία των πρωταθλημάτων θα παρατηρηθεί το φαινόμενο αρκετών αδιάφορων βαθμολογικά ομάδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όπως και γεννάται το ερώτημα του τι μέλλει γενέσθαι με τις μικρότερες κατηγορίες;;

Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι η δράση στη μεγάλη κατηγορία επαναρχίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΕ:

«Στις 3 και 4 Μαρτίου επαναρχίζουν τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της ΓΓΑ, για σταδιακή επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης των αθλημάτων.

Τα δύο πρωταθλήματα είχαν διακοπεί στις 2 Νοεμβρίου 2020, μετά την ανακοίνωση των σχετικών μέτρων κατά της πανδημίας για τον covid-19, ενώ μέχρι τότε είχαν διεξαχθεί (31/10/20 η τελευταία αγωνιστική), οι πέντε (5) πρώτες αγωνιστικές.

Το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, που επαναρχίζει στις 3 Μαρτίου με την 6η αγωνιστική, η κανονική του διάρκεια θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου, ενώ τα Play offs για τις θέσεις 1-4, θα διεξαχθούν στο διάστημα 14 – 28 Μαϊου.

Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Το πρωτάθλημα της Α’ Γυναικών, επαναρχίζει στις 4 Μαρτίου, επίσης με την 6η αγωνιστική και η κανονική του περίοδος ολοκληρώνεται στις 25 Απριλίου. Τα Play offs, για θέσεις 1-4, θα διεξαχθούν 6-23 Μαίου.

Κι εδώ, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Στις Ειδικές Προκηρύξεις που θα επαναδιατυπωθούν τις επόμενες ημέρες, θα αναφέρονται και οι σχετικές λεπτομέρειες των κανόνων και προϋποθέσεων διεξαγωγής των δύο πρωταθλημάτων, με βάση και τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα».

 

waterpolonews.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport